Διατροφή

Τα οφέλη της μαύρης σοκολάτας για την όραση

Η κατανάλωση μαύρης σοκολάτας μπορεί να συνδέεται με βελτίωση της όρασης. Αυτό δείχνει νέα μελέτη, που δημοσιεύεται στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό JAMA Ophthalmology.

Οι ερευνητές, κατέληξαν σε αυτό το συμπέρασμα μελετώντας την επίδραση της κατανάλωσης μαύρης σοκολάτας στην όραση 30 υγιών ενηλίκων, ηλικίας 26 ετών κατά μέσο όρο.

Πιο συγκεκριμένα, σε δύο διαφορετικές χρονικές στιγμές, οι εθελοντές κατανάλωσαν μια μικρή μπάρα μαύρης σοκολάτας, η οποία περιείχε 316.3 mg φλαβανολών, και μια μικρή μπάρα σοκολάτας γάλακτος με 40 mg φλαβανολών. Στη συνέχεια, υποβλήθηκαν σε τεστ όρασης, 2 ώρες μετά την κατανάλωση της σοκολάτας.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των αναλύσεων, παρατηρήθηκε βελτίωση της ευαισθησίας αντίθεσης, δηλαδή της ικανότητας διάκρισης ερεθισμάτων όλο και χαμηλότερης αντίθεσης, μετά από την κατανάλωση μαύρης σοκολάτας, καθώς και μικρή βελτίωση της οπτικής οξύτητας.

Όπως αναφέρουν οι ερευνητές, η παρούσα μελέτη παρέχει ενδείξεις ότι η μαύρη σοκολάτας πιθανόν να έχει ευεργετική επίδραση στην όραση, αν και απαιτείται περαιτέρω διερεύνηση της εν λόγω υπόθεσης. Επιπλέον, στόχος μελλοντικών αναλύσεων θα πρέπει να είναι και ο προσδιορισμός της διάρκειας τυχόν παρατηρούμενων βελτιώσεων, καθώς και των υπεύθυνων μηχανισμών.

neadiatrofis.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοβαρές ζημιές υπέστη το Ρωσικό σκάφος "Yamal" στην Κριμαία- Απομακρύνεται η πιθανότητα Ρωσικής αποβατικής ενέργειας στην Οδησσό

Η Κριμαία δεν είναι ασφαλής για τον Ρωσικό στόλο, ο οποίος αναγκαστικά έχει μετακινηθεί κατά κύριο λόγο ανατολικότερα...