Κόσμος

Τα «Γεράκια» απάντησαν στον Ερντογάν - Νέα βάση έχτισαν οι ΗΠΑ στην Ιεράπολη - Αμερικανοί και Γάλλοι σε θέσεις μάχης


Μια μεγαλειώδη « τάπα» , για να χρησιμοποιήσουμε μπασκετικούς όρους «έφαγε» ο Ερντογάν με τις απειλές του,  όταν εντελώς αιφνιδιαστικά ανακοινώθηκε  από εκπρόσωπο την συμμαχίας ότι  οι αμερικανικές  δυνάμεις δημιούργησαν  νέα στρατιωτική βάση στο Manbij στη βόρεια Συρία.

Την ίδια στιγμή  τουρκική στρατιωτική συνοδεία έφθασε σήμερα  Τετάρτη στην περιοχή Rashdeen στη δυτική ύπαιθρο του Χαλεπίου για να δημιουργήσει το 10ο παρατηρητήριο, των Τούρκων βάσει  συμφωνιών των κλιμακωτών ζωνών.

Η συνοδεία αποτελείται από 60 στρατιωτικά μηχανήματα εκτός από στρατιωτικά οχήματα, η δε συνοδεία εισήλθε 2 ημέρες μετά την είσοδο μιας τουρκικής  στρατιωτικής αντιπροσωπείας στην περιοχή κοντά στη γραμμή που ελέγχει το συριακό καθεστώς .

Οι τουρκικές δυνάμεις βρίσκονται κοντά στο Rashdeen στην περιοχή Al-Eis, κοντά  στο βουνό της πόλης Anadan, για να αυξήσουν τον αριθμό των θέσεων παρατήρησης τους σε 10 θέσεις.

Δείτε βίντεο:
https://twitter.com/QasiounNewsAR/status/994127824188575744?ref_src=twsrc%5Etfw

Για αυτό και η ανακοίνωση της δημιουργίας της αμερικανικής βάσης ...έγινε τώρα μέσω εκπροσώπου της συμμαχίας στην Συρία που υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ. 

"Η κίνηση αυτή ξεκίνησε πριν από περίπου τρεις μήνες, όταν οι  τουρκικές απειλές διαδέχονταν η μια την άλλη" , δήλωσε ο αξιωματούχος της πολιτοφυλακής που υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ  σήμερα  Τετάρτη 09 Μαΐου 2018, αναφέρει το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων reuters.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν έχει επανειλημμένα απειλήσει ότι  θα στείλει στρατεύματα στην Ιεράπολη (Manbij) αφότου αυτά εισήλθαν στην πόλη της Αφρίν τον Μάρτιο.

Η Άγκυρα θεωρεί τους Κούρδους του YPG ως προέκταση του παράνομου κουρδικού κινήματος PKK, το οποίο διεξάγει ένοπλο αγώνα στην Τουρκία εδώ και δεκαετίες.

Η Τουρκία από την άλλη πλευρά ήταν οργισμένη με τις Ηνωμένες Πολιτείες,  σύμμαχό της στο ΝΑΤΟ, για την υποστήριξη του YPG στη Συρία και το έδειχνε σε κάθε ευκαιρία.

"Η νέα βάση των Αμερικανών , όπου ένας φωτογράφος Reuters πήρε τις εικόνες αυτή την εβδομάδα, φιλοξενεί επίσης τα γαλλικά στρατεύματα", δήλωσε ο Σαφράν Νταρουίς, εκπρόσωπος του Στρατιωτικού Συμβουλίου των ΗΠΑ που υποστηρίζει τις δημοκρατικές Δυνάμεις της Συρίας στην Ιεράπολη , η οποία με αιχμή του δόρατος το YPG…πολεμάει τους Τζιχαντιστές .

Αμερικανικές και  γαλλικές δυνάμεις περιπολούν σε ένα ευρύ μέτωπο κατά  των ανταρτών που υποστηρίζονται από την Τουρκία.

«Η βάση δημιουργήθηκε  λίγο μετά την έναρξη της επίθεσης των τουρκικών δυνάμεων  στην περιοχή της Αφρίν», δήλωσε ο Ντάργουινς.

«Μετά την τουρκική επίθεση στο Αφρίν  και την αύξηση των τουρκικών απειλών προς την Ιεράπολη , οι συμμαχικές δυνάμεις αποφάσισαν την δημιουργία της  βάσης για την παρακολούθηση και την προστασία των συνόρων»,  δήλωσε ο Ντάργουινς.

Ο συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, ο οποίος μάχεται τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία παράλληλα με το SDF, αρνήθηκε να σχολιάσει τις παρατηρήσεις του Ντάργουινς .

Το γεγονός αυτό πιστοποιεί και η τουρκική εφημερίδα Yeni Şafak , η οποία αναφέρει ότι η Γαλλία έχει ξεκινήσει την αποστολή Γάλλων  στρατιωτικών  σε σημεία  που ελέγχονται από  τους Κούρδους του PYD/YPG.

Οι Τούρκοι οργισμένοι γράφουν  ότι παρόλο που πέρασαν τόσα χρόνια  από την πτώση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας,  η Γαλλία επανεμφανίζεται στην Μ.Ανατολή  ξανά αναλαμβάνοντας  δράση .

Η Yeni Şafak σημειώνει ότι γαλλικές δυνάμεις  έχουν σκοπό να προστατεύσουν τους Κούρδους της Συρίας και  έχουν εγκατασταθεί σε στρατόπεδα στις περιοχές Χασάκα, Ντέιρ εζ Ζορ,  Μανμπίτς, Τάμπκα, Τελ Αμπιάτ και Άιν Ισα.

Μάλιστα ο εκπρόσωπος του YPG Ντάρα Μουσταφά σχολίασε  την " ορθή ανάπτυξη" της αυξημένης στρατιωτικής δραστηριότητας της Γαλλίας στην περιοχή.

 Η  Γαλλία και προσωπικά ο  Εμμανουέλ Μακρόν θα υποστηρίξει τους Κούρδους κάτι που έχει εξοργίσει τον Ερντογάν στο μέγιστο βαθμό και όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά .

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ