Κόσμος

Σύλληψη Ισραηλινών στη Σαουδική Αραβία με την κατηγορία… τρομοκρατίας;

Δύο Ισραηλινούς που φέρονται να προετοίμαζαν τρομοκρατικό χτύπημα στην Σαουδική Αραβία κατά την διάρκεια του Hajj συνέλαβαν οι Αρχές του Βασιλείου σύμφωνα με την πακιστανική ιστοσελίδα Τimes Οf Ιslamabad, μια πληροφορία η οποία εάν αληθεύει, επιδέχεται διαφόρων ερμηνειών.

Οι δύο Ισραηλινοί φέρονται να είναι πράκτορες της Mossad όπως αναφέρει η ιστοσελίδα και τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για την σχεδίαση τρομοκρατικής επίθεσης στο Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας κατά την διάρκεια του Hajj το οποίο ξεκινά τον Αύγουστο.

Σύμφωνα με τΙς Σαουδαραβικές εφημερίδες Okaz και Al-Riyadh οι δύο Ισραηλινοί έχουν ήδη μεταφερθεί στο ειδικό αντιτρομοκρατικό  δικαστήριο της πρωτεύουσας της χώρας και ήδη πραγματοποιήθηκε την  Δευτέρα 30 Απριλίου η πρώτη συνεδρίαση της δίκης.

Μάλιστα σύμφωνα με την πακιστανική ιστοσελίδα οι δύο Ισραηλινοί ταξίδεψαν στην Σαουδική Αραβία με πλαστά διαβατήρια αραβικής χώρας, ενώ ένας από τους δύο συλληφθέντες κατηγορείται για επαφές με ομάδα τζιχαντιστών του ISIS.

Εάν ισχύει ότι πρόκειται για πράκτορες της Mossad, τότε θα μπορούσε κανείς να εικάσει, ότι το εβραϊκό κράτος θα μπορούσε να έχει σχεδιάσει κάτι για να ενδυναμώσει την αποφασιστικότητα του βασιλείου των Σαούντ να συμμετάσχουν σε ενδεχόμενη στρατιωτική επιχείρηση κατά του Ιράν.

Ο αντίλογος θα ήταν ότι αυτό είναι δεδομένο και ότι οι Σαούντ δε χρεΙάζονται… παρότρυνση, ενώ και το αντίθετο ίσως θα είχε περισσότερο νόημα! Κι επειδή η Μέση Ανατολή ήταν παραδοσιακά “Αυλή των Θαυμάτων” στα θέματα των υπηρεσιών πληροφοριών, θα μπορούσε να κρύβεται κάτι πολύ πιο ευφάνταστο, με στόχο που δεν είναι καν διακριτός σε μια πρώτη ανάγνωση.

 

πηγή: defence-point.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ