Κόσμος

Συζήτηση ΗΠΑ-Ρωσίας-Ιορδανίας για την ζώνη αποκλιμάκωσης στη Συρία - Επαφές Ερντογάν-Πούτιν



Ρωσία, ΗΠΑ και Ιορδανία συμφώνησαν να συζητήσουν για τη ζώνη αποκλιμάκωσης στη νότια Συρία. Η Μόσχα υποστηρίζει ότι μόνον δυνάμεις του Άσαντ θα πρέπει να βρίσκονται στα σύνορα της Συρίας με την Ιορδανία και το Ισραήλ, με τις ΗΠΑ να προειδοποιούν με αυστηρά μέτρα αν σημειωθούν παραβιάσεις της εκεχειρίας στην περιοχή.

Η Ιορδανία ανακοίνωσε παράλληλα ότι συζητάει τις εξελίξεις στη νότια Συρία με την Ουάσινγκτον και τη Μόσχα και ότι και οι τρεις πλευρές συμφωνούν πως υπάρχει ανάγκη να διατηρηθεί η ζώνη αποκλιμάκωσης.

Την ίδια ώρα ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Ρώσος ομόλογός του Βλαντίμιρ Πούτιν συζήτησαν για τις εξελίξεις στη Συρία σε τηλεφωνική συνομιλία που είχαν σήμερα, σύμφωνα με πηγή της τουρκικής προεδρίας.

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν επίσης και για τις οικονομικές σχέσεις μεταξύ των χωρών τους ιδιαίτερα στον τομέα της ενέργειας και εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την πρόοδο που υπάρχει όσον αφορά τον πυρηνικό σταθμό του Άκουγιου, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Ο Ερντογάν και ο Πούτιν τόνισαν επίσης κατά την επικοινωνία τους αυτή τη σημασία που έχει η χρήση των τοπικών νομισμάτων στο διμερές εμπόριο.

slpress.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ