Πολιτική

Στο Προεδρικό Μέγαρο ο Κάρολος: Έχω μόνο θερμά λόγια για τις σχέσεις των δύο χωρών

Το πριγκιπικό ζεύγος της Βρετανίας, Κάρολο και Καμίλα, υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος και η σύζυγός, Σίσσυ στο Προεδρικό Μέγαρο.

«Καλωσήρθατε στην Ελλάδα», ήταν η πρώτη κουβέντα του κ.Παυλόπουλου προς τον διάδοχο του βρετανικού θρόνου και τη σύζυγό του.

Στη συνέχεια ανέφερε ότι «ποτέ δεν ξεχνάμε το Λόρδο Βύρωνα, το Ναυαρίνο και τους κοινούς αγώνες που οι δύο χώρες δώσαμε σε δύο Παγκόσμιους πολέμους», ενώ έκανε λόγο για ιστορική επίσκεψη.

«Αυτή η επίσκεψή σας προσθέτει έναν πολύ σημαντικό κρίκο σε αυτή την αλυσίδα φιλίας», τόνισε ο Προκόπης Παυλόπουλος. «Δεν ξεχνάμε τις ελληνικές σας ρίζες», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο πρίγκιπας Κάρολος, αφού ευχαρίστησε τον κ. Παυλόπουλο για την υποδοχή που του επεφύλασσε, στάθηκε στους δεσμούς φιλίας των δύο χωρών.

«Έχω μόνο θερμά λόγια για τη σχέση των δύο χωρών. Ελπίζω και εύχομαι ότι θα μας δοθούν πολλές ευκαιρίες στο μέλλον να ξανασυναντηθούμε» πρόσθεσε.

Νωρίτερα, η επίσκεψη του πρίγκιπα Καρόλου ξεκίνησε με κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, στο Σύνταγμα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ