Οικονομία

Στον «πάγο» η υποδόση του 1 δισ. ευρώ - Ο ESM περιμένει τα στοιχεία για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές

Στον «πάγο» παραμένει η υποδόση του 1 δισ. ευρώ που παίνει η υποδόση του 1 δισ. ευρώ η οποία παραμένει διαθέσιμη μέχρι τα μέσα Ιουνίου. Η δεύτερη υποδόση θα καταβληθεί μόνο υπό την προϋπόθεση πως ενδιάμεσα η ελληνική κυβέρνηση θα έχει μειώσει επαρκώς τις καθυστερούμενες πληρωμές της προς τον ιδιωτικό τομέα και τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

Χθες,  ο επικεφαλής το Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, Κλάους Ρέγκλιγκ χαιρέτισε και αυτός την τεχνική συμφωνία με τις ελληνικές αρχές, τονίζοντας ότι αυτή ανοίγει τον δρόμο για την επόμενη και τελευταία εκταμίευση, ενώ υπενθύμισε ότι εκκρεμεί και η εκταμίευση για ένα ακόμα δισ. ευρώ που συνδέεται με την εκκαθάριση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου και την καλή λειτουργία των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Όπως είπε, τα σχετικά στοιχεία αναμένεται να κατατεθούν στις αρχές του επόμενου μήνα, καθώς τα χρήματα αυτά είναι διαθέσιμα ως τα μέσα Ιουνίου. Πρόσθεσε, επίσης, ότι ο ESM εργάζεται για την τελική έκθεση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους και το πλαίσιο της μελλοντικής επιτήρησης και επεσήμανε ότι «από την πλευρά της Ελλάδας το μόνο που χρειάζεται είναι η εφαρμογή» των συμφωνηθέντων.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ