Πολιτική

Στην Ξάνθη αύριο ο Κώστας Καραμανλής - Συνεχίζει την Εθνικής σημασίας περιοδεία του

Στον Βόρειο Έβρο για να επισκεφθεί το Δάσος της Δαδιάς, βρέθηκε χθες ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο οποίος μάλιστα σήμερα θα φιλοξενηθεί στην Ροδόπη από τον πρώην Βουλευτή Ροδόπης κ. Ευρυπίδη Στυλιανίδη και αύριο θα επισκεφθεί και την Ξάνθη, όπου θα τον φιλοξενήσει ο  πρώην Υπουργός κ. Αλέξανδρος Κοντός.

Όλα αυτά στα πλαίσια μιας επίσκεψης, ανεπίσημης μεν, σημαντικής δε για την περιοχή μας, μιας και υπάρχουν και πολλά εθνικά ζητήματα για την Θράκη.

Εν των μεταξύ, ουδεμία σχέση έχει η επίσκεψή του αυτή με τις επικείμενες εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας στις 13 Μαΐου,

Κάτι που ξεκαθαρίζουν αμφότεροι μιλώντας στην «Θ», τόσο ο πρώην Υπουργός κ. Αλέξανδρος Κοντός, όσο και ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης κ. Κωνσταντίνος Ζαγναφέρης, αναφερόμενοι στην επίσκεψη του πρώην Πρωθυπουργού στην Θράκη.

«ΑΝΕΠΙΣΗΜΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΛΛΑ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΗΜΑΣΙΑ…»

Ειδικότερα ο κ. Κοντός αναφέρει στην «Θ» ότι «η επίσκεψή του δεν είναι επίσημη, αλλά έχει οπωσδήποτε μεγάλη εθνική και πολιτική σημασία και ιδιαίτερα σε μια περίοδο κρίσης των ελληνοτουρκικών ζητημάτων. Το ότι έρχεται ο Καραμανλής στην Θράκη, θεωρώ ότι σηματοδοτεί το ιδιαίτερο ενδιαφέρον που έχει για την περιοχή, κάτι που το είχε δηλώσει και βεβαιώσει όντας και Πρωθυπουργός».

«ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΕΙΞΗ ΜΕ ΤΙΣ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΝΔ…»

«Ο Κώστας Καραμανλής δεν θα ασχοληθεί καθόλου με τις εσωκομματικές εκλογές. Δεν θα έχει καμία ανάμειξη και αυτό είναι ξεκάθαρο. Ένας πρώην Πρωθυπουργός δεν ασχολείται με τα εσωκομματικά της Νέας Δημοκρατίας» συνεχίζει ο ίδιος, σημειώνοντας ότι «το πρόγραμμά του θα μοιραστεί σε Έβρο (που επισκέφθηκε χθες), Ροδόπη (σήμερα) και Ξάνθη (αύριο). Δεν θα γίνουν κάποιες συναντήσεις. Η επίσκεψή του είναι ανεπίσημη, αλλά σημασία έχει ότι έρχεται σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για τα εθνικά μας θέματα. Σημασία έχει ότι ο Καραμανλής δείχνει για άλλη μια φορά το μεγάλο ενδιαφέρον του για την Θράκη και σημασία έχει ότι εκφράζει για άλλη μια φορά τον πατριωτισμό του».

«ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΟΥ ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΦΡΟΝΗΜΑ…»

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης κ. Κωνσταντίνος Ζαγναφέρης αναφέρει στην «Θ» ότι «και μόνο η παρουσία ενός επιτυχημένου Πρωθυπουργού στην ακριτική Θράκη, αφού θα επισκεφθεί και τους τρεις νομούς, ενισχύει και το εθνικό φρόνημα και βοηθά τον κόσμο ώστε να καταλάβει ότι κάποιοι δεν τον ξεχνούν και είναι δίπλα του και στις καλές και στις κακές στιγμές. Οι συμβουλές του είναι πάντα χρήσιμες. Αλλά το πρόβλημα με τους Έλληνες Αξιωματικούς, είναι θέμα της κυβέρνησης, αυτή το χειρίζεται και όλοι εμείς θα πρέπει να κρατούμε χαμηλούς τους τόνους και πρώτος από όλους, αυτό το κάνει ο Κώστας Καραμανλής στο συγκεκριμένο θέμα».

«ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΤΙΚΗ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ…»

«Δεν νομίζω ένας Πρωθυπουργός να ασχολείται με τις εσωκομματικές εκλογές. Δεν υπάρχει περίπτωση. Δεν έχει ουδεμία σχέση η επίσκεψή του με το κομμάτι αυτό» ξεκαθαρίζει και ο ίδιος, σημειώνοντας ότι «πάντα είναι θετική η επίσκεψη ενός Πρωθυπουργού, που έρχεται περπατώντας, μιλά με τον κόσμο και δεν έχει από πίσω του 18 διμοιρίες ΜΑΤ. Ας τα λέμε και αυτά».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ