Καιρός

Σοβαρές ζημιές από την ισχυρή χαλαζόπτωση στην περιοχή του Δομοκού! (Εικόνες-Βίντεο)

Ισχυρή ήταν η χαλαζόπτωση στη Δημοτική Ενότητα Νέου Μοναστηρίου του δήμου Δομοκού, προξενώντας αρκετές ζημιές στις τοπικές καλλιέργειες. Το χαλάζι ξεκίνησε από το Νέο Μοναστήρι και επεκτάθηκε στην περιοχή της Σοφιάδας, όπου και σημειώθηκαν τα μεγαλύτερα προβλήματα.

Τη μανία της φύσης γνώρισαν όμως και οι περιοχές προς Βελεσιώτες, Γαβράκια και Εκκάρα, ωστόσο τα προβλήματα εντοπίζονται στις καλλιέργειες βαμβακιού όπου μόλις πριν δύο με τρεις εβδομάδες είχε ολοκληρωθεί η σπορά.

Σύμφωνα με την εκτίμηση του Αντιδημάρχου Νίκου Καλημέρη, με τον πρώτο ήλιο τα ποντισμένα φυτά θα ξεραθούν και στην καλύτερη περίπτωση θα πρέπει να γίνει επανασπορά. Και σε αυτή την περίπτωση όμως οι απώλειες στην παραγωγή θα είναι εξίσου σημαντικές.

Αναφορικά με τα στάρια η βροχή ήρθε στη χειρότερη περίοδο, σημειώνοντας και σε αυτή την παραγωγή σημαντικές απώλειες.

Σύμφωνα με τον κ. Καλημέρη από τη Δευτέρα οι παραγωγοί των παραπάνω περιοχών θα μπορούν να καταθέτουν τις δηλώσεις τους στους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ, για το Νέο Μοναστήρι στο Δημοτικό Κατάστημα του Νέου Μοναστηρίου και για Σοφιάδα – Βαρδαλή στο Δημοτικό Κατάστημα στο Δομοκό.

https://www.youtube.com/watch?v=VGzxeEhxzBw

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...