Κοινωνία

Σκηνές από... Breaking Bad στην Νέα Χαλκηδόνα - Θα γέμιζαν με ναρκωτικά Αθήνα και Θεσσαλονίκη (εικόνες)

Μεγάλο κύκλωμα εισαγωγής και εμπορίας κοκαΐνης σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, εξάρθρωσε η Δίωξη Ναρκωτικών της “συμπρωτεύουσας”, έπειτα από έρευνες που πραγματοποίησε σε συνεργασία με την Ασφάλεια Αττικής και το Λιμενικό Σώμα.

Μάλιστα την πληροφορία για τις δραστηριότητες του κυκλώματος, έδωσε η Αμερικάνικη Υπηρεσία Δίωξης Ναρκωτικών, η “DEA”, και συγκεκριμένα το κλιμάκιο των πρακτόρων που σταθμεύει στην Ελλάδα.

Συνολικά κατασχέθηκαν 16 κιλά καθαρής κοκαΐνης και συνελήφθησαν τρία μέλη της οργανωμένης σπείρας, ένας 43χρονος αλλοδαπός και δυο 42χρονοι Έλληνες.

Μάλιστα ο αλλοδαπός φέρεται να είναι ο οργανωτής της εισαγωγής και της διακίνησης τις “άσπρης σκόνης” του θανάτου.

Το ύποπτο όχημα που οδηγούσε ο 43χρονος εντοπίστηκε στην Νέα Χαλκηδόνα Αττικής το μεσημέρι του Σαββάτου (19.05.2018), και διαπιστώθηκε ότι οδηγούσε τα ναρκωτικά στους δύο Έλληνες.

16 κιλά κοκαΐνης

Οι συλληφθέντες ήταν οργανωμένοι στα πρότυπα της Μαφίας, καθώς από τις έρευνες αποδείχθηκε πως την κοκαΐνη την είχαν κρυμμένη στον κενό χώρο στις δυο πίσω ρόδες του αυτοκινήτου που οδηγούσε ο αλλοδαπός, αλλά και στους προφυλακτήρες του οχήματος.

Συνολικά οι αστυνομικοί έβγαλαν από τις ειδικές κρύπτες του αυτοκινήτου 20 δέματα που περιείχαν 16 κιλά καθαρής κοκαΐνης, η οποία βεβαίως και θα νοθευόταν, αποδίδοντας την διπλάσια ποσότητα και πολλαπλάσιο κέρδος για τους διακινητές.

Στην κατοχή των συλληφθέντων, εκτός από την κοκαΐνη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χρηματικά ποσά, προερχόμενα από την εμπορία ναρκωτικών, αλλά και τρία κινητά τηλέφωνα τα οποία θα ερευνηθούν από τους ειδικούς των εργαστηρίων τις ΕΛ.ΑΣ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ