Κόσμος

Σε πρόωρο θάνατο από καρκίνο οδήγησε 270 γυναίκες λάθος του NHS στη Βρετανία

Τον πρόωρο θάνατο 270 γυναικών που έπασχαν από καρκίνο ενδέχεται να προκάλεσε κενό στο πληροφοριακό σύστημα του Εθνικού Συστήματος Υγείας στη Βρετανία.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας Τζέρεμι Χαντ μιλώντας στη Βουλή, περίπου 450.000 γυναίκες ηλικίας 68 έως 71 ετών δεν έλαβαν από το 2009 έως σήμερα ειδοποιήσεις για την τελευταία προγραμματισμένη εξέταση διάγνωσης καρκίνου.

Ο κ. Χαντ παρήγγειλε τη διεξαγωγή ανεξάρτητης έρευνα και ζήτησε συγγνώμη  από τις γυναίκες αυτές και τις οικογένειές τους παραδεχόμενος ότι το πληροφοριακό σύστημα αποδείχθηκε ότι δεν ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματικό.

Από τις 450.000 γυναίκες που επηρεάστηκαν από τη μη αποστολή των ειδοποιητηρίων και άρα την δεν υπεβλήθησαν σε εξετάσεις, οι 300.000 είναι ακόμη εν ζωή, ενώ εκτιμάται ένας αριθμός μεταξύ 135 και 270 γυναικών οδηγήθηκε σε πρόωρο θάνατο λόγω μη έγκαιρης διάγνωσης.

Για το συγκεκριμένο λάθος  «ευθύνεται» ένας αλγόριθμος στο σύστημα των ηλεκτρονικών υπολογιστών που δεν απέτρεψε την αποστολή ειδοποιητηρίων στη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα γυναικών άνω των 70 ετών.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...