Ένοπλες Συρράξεις

Σε εξέλιξη επιχειρήσεις από το αεροπλανοφόρο Truman - Αεροπορικές επιθέσεις κατά στόχων στη Συρία

Η ομάδα μάχης του αεροπλανοφόρου USS Harry Truman ξεκίνησε αεροπορικές επιθέσεις κατά στόχων του Ισλαμικού Κράτους στην Συρία από την Ανατολική Μεσόγειο.

«Αεροσκάφη της 1ης Πτέρυγας εκτέλεσαν εξόδους πάνω από την Συρία επιδεικνύοντας τη δυνατότητα υποστήριξης σε δύο διαφορετικές γεωγραφικές περιοχές ταυτόχρονα», αναφέρει ανακοίνωση του αμερικανικού ναυτικού.

Το Truman και η ομάδα του είναι ενταγμένο στον 6ο Στόλο που μαζί με τον ανεπτυγμένο στον Περσικό Κόλπο 5ο Στόλο συμμετέχουν σε επιχειρήσεις καά των τρομοκρατών σε Συρία και Ιράκ.

Η 1η Πτέρυγα διαθέτει τρεις μοίρες μαχητικών, μια μοίρα ηλεκτρονικού πολέμου, μια μοίρα έγκαιρης προειδοποίησης και μοίρα ελικοπτέρων. Στην ομάδα του αεροπλανοφόρου ανήκουν τέσσερα αντιτορπιλικά κλάσης Arleigh Burke και ένα καταδρομικό.

Έχοντας αποπλεύσει από το Νόρφολκ στις 11 Απριλίου το USS Harry Truman εισήλθε στη Μεσόγειο στις 19 Απριλίου, σχεδόν μια εβδομάδα μετά τα κοινά πλήγματα ΗΠΑ, Βρετανίας και Γαλλίας στην Συρία, σε απάντηση φερόμενης χημικής επίθεσης του καθεστώτος στη Ντούμα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ