Εσωτερική Ασφάλεια

Σήμα κινδύνου εξέπεμψε από την Καρδίτσα ο επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Γ.Ραχωβίτσας

Την τιμητική του είχε το Σάββατο το βράδυ ο επίτιμος Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Γιάννης Ραχωβίτσας, ο οποίος βραβεύτηκε για την τεράστια προσφορά του στην δίωξη της διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε διεθνές επίπεδο.

Την εκδήλωση οργάνωσαν με απόλυτη επιτυχία στην αίθουσα της ΠΕΔ Θεσσαλίας, η Ένωση Αποστράτων ΕΛ.ΑΣ. Καρδίτσας, ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών και η Ένωση Αγραφιώτικων Χωριών.

Οι πρόεδροί τους κ.κ. Θωμάς Βαλομάνδρας, Ιωάννης Ντενισιώτης και Βασίλειος Τσαντήλας απένειμαν στον Στρατηγό τιμητικές πλακέτες, ενώ αναφορά στην πλούσια δράση του έκανε ο πρώην Δήμαρχος Ιθώμης κ. Σταύρος Παπαγεωργίου, καθώς ο κ. Ραχωβίτσας κατάγεται από το Φανάρι πρώην Δ.Δ Ιθώμης, που πλέον ανήκει διοικητικά στον Δήμο Μουζακίου.

Ο ζωντανός θρύλος της ΕΛΑΣ εμφανώς συγκινημένος, στην τοποθέτησή του ευχαρίστησε τους διοργανωτές και προχώρησε στην παρουσίαση πολλών πτυχών της 40χρονης και πλέον δράσης του στον πόλεμο κατά των ναρκωτικών, εντός και εκτός Ελλάδος.

Μίλησε για την εξάρθρωση ισχυρών κυκλωμάτων εμπορίας και διακίνησης του «λευκού θανάτου» και τις μεγάλες επιτυχίες που κατέγραψαν οι διωκτικές αρχές, με αποκορύφωματην πρόσφατη εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης η οποία συντηρούσευδροπονικές καλλιέργειες κάνναβης σε περιοχές της Βορειοανατολικής, Νοτιοανατολικής και Δυτικής Αττικής, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 2.936 δενδρύλλια. Σημειώνεται, ότι οι δράστες είχαν εγκαταστήσει, μεταξύ άλλων, εργαστήρια στην Εκάλη, τον Διόνυσο, το Μαρκόπουλο και το Πόρτο Ράφτη. Εκτός από τα 2.936 δενδρύλλια, κατασχέθηκαν πάνω από 19 κιλά ακατέργαστης κάνναβης, περισσότερα από 37 κιλά φύλλων κάνναβης, αποξηραμένων και μη, το χρηματικό ποσό των 45.570 ευρώ, Ι.Χ αυτοκίνητα ιδιόχειρες σημειώσεις, καθώς και πλήρης εξοπλισμός για την καλλιέργεια των φυτών.Η πληρότητα του εξοπλισμού των εργαστηρίων, η μέθοδος καλλιέργειας των δενδρυλλίων και ο επαγγελματικός τρόπος λειτουργίας των εγκαταστάσεων, καταδείκνυανότι τα μέλη του κυκλώματος είχαν εξειδικευμένη τεχνογνωσία και μεγάλη εμπειρία στην παραγωγή υδροπονικής κάνναβης.

Ο κ. Ραχωβίτσας έκρουσε τον «κώδωνα του κινδύνου» τονίζοντας ότι η εμπορία ναρκωτικών έχει εξελιχθεί περνώντας από τα συμβατικά στα «συνθετικά» ναρκωτικά, τα οποία διακινούνται πιο εύκολα και είναι πάρα πολύ επικίνδυνα!

Επισήμανε δε, την ανάγκη βελτίωσης της νομοθεσίας ώστε να καλύπτει πλήρως την γκάμα αυτών των σκευασμάτων.

Ο επίτιμος αρχηγός της ΕΛΑΣ απάντησε σε πολλές ερωτήσεις των παριστάμενων για την αντιμετώπιση της σύγχρονης μάστιγας και στο τέλος δέχθηκε θερμές χειραψίες και φιλοφρονήσεις για το μοναδικό έργο του που ο ίδιος συνεχίζει, ως σημαίνον στέλεχος της DEA, της Υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών των ΗΠΑ.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλίας Υποστράτηγος κ. Ιωάννης Τόλιας, ο Αστυνομικός Δ/ντής Λάρισας Ταξίαρχος κ. Βασίλειος Καραπιπέρης, ο Αστυνομικός Δ/ντής Καρδίτσας Ταξίαρχος κ. Δημήτριος Γατσούνιας, ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας – Δήμαρχος Μουζακίου κ. Γιώργος Κωτσός, από τη ΣΜΥ Τρικάλων ο Ταγματάρχης κ. Κακούσιας, η πρώην βουλευτής κα Ασημίνα Σκόνδρα, ο πρώην Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Κώστας Παπαλός, υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εκπρόσωποι τοπικών φορέων και πλήθος πολιτών.

eletheria

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ