Εσωτερική Ασφάλεια

Ρεσάλτο των Ειδικών Δυνάμεων του Λιμενικού σε τουρκικό δουλεμπορικό - Μεγάλη επιχείρηση στο Κατάκολο - Βίντεο-ντοκουμέντο

Το τουρκικό δουλεμπορικό ιστιοπλοϊκό «Imren 1» «οδήγησε» τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος σε εξάρθρωση κυκλώματος ομογενών από χώρες τις Πρώην Σοβιετικής Ενωσης.

Επτά (άτομα, μέλη κυκλώματος εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε παρατύπως αλλοδαπούς από τη χώρα μας στο εξωτερικό, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν πρωινές ώρες χθες, στο Κατάκολο και στην Αθήνα, σε συντονισμένη επιχείρηση από στελέχη της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. σε συνεργασία με στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και του Λιμεναρχείου Κατάκολου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λιμενικού:

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες που περιήλθαν στην Διεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, οι ανωτέρω φαίνεται να συμμετέχουν ενεργά στο πλαίσιο κυκλώματος εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό τη διακίνηση ναρκωτικών και αλλοδαπών.

Από τις ανωτέρω πληροφορίες καθώς και από τις δια ζώσης παρακολουθήσεις με εποχούμενα και πεζά κλιμάκια στελεχών της ΔΙ.ΔΙ.ΝΑ.Λ. του Α.Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. με την συνεργασία της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, διαπιστώθηκε ότι οι κατηγορούμενοι συγκρότησαν δομημένη και με διαρκή δράση ομάδα, με στοιχεία που αποτελούν σύσταση συμμορίας κατ’ άρθρο 187 Π.Κ., στην οποία διευθύνοντα και ηγετικό ρόλο είχε ένας 52χρονος εκ των κατηγορουμένων με το ψευδώνυμο ¨Ζoras Baron¨.

Ειδικότερα, πρώτες πρωινές ώρες της 10-05-2018, περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισαν στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ ακρωτηρίου Γέρακα ν. Ζακύνθου και ακρωτηρίου Κατακόλου Ηλείας, το μηχανοκίνητο σκάφος «IMREN 1» σημαίας Τουρκίας.

Κατόπιν ακινητοποίησής του και μετά από έλεγχο διαπιστώθηκε ότι ο 50χρονος αλλοδαπός Κυβερνήτης του, μετέφερε εντός του χώρου της καμπίνας, τριάντα οκτώ (38) αλλοδαπούς μεταξύ των οποίων και παιδιά. Το Θ/Γ σκάφος οδηγήθηκε συνοδεία των περιπολικών σκαφών Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ. στο λιμένα Κατακόλου όπου συνελήφθη ο Κυβερνήτης.

Σημειώνεται ότι για κάθε ένα μεταφερόμενο αλλοδαπό το κύκλωμα εισέπραττε τέσσερις χιλιάδες ευρώ (4.000€).

Παράλληλα, συνελήφθησαν έξι (06) ακόμα άτομα ως μέλη της ανωτέρω εγκληματικής οργάνωσης, εκ των οποίων οι δύο (02) εντοπίστηκαν και ακινητοποιήθηκαν μετά από καταδίωξη εντός Ι.Χ.Ε. οχήματος στα διόδια Ρίου Αχαΐας, ενώ οι υπόλοιποι τέσσερις (04) σε διάφορα σημεία της Αττικής με ταυτόχρονες συντονισμένες επιχειρήσεις.

Το σκάφος «IMREN 1» σημαίας Τουρκίας που χρησιμοποιήθηκε για την μεταφορά των αλλοδαπών καθώς και το εμπλεκόμενο ανωτέρω Ι.Χ.Ε. όχημα κατασχέθηκαν.

Στη συνέχεια διενεργήθηκαν νομότυπες κατ’ οίκον έρευνες από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά και στελέχη της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., με τη συνδρομή σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών, σε τρεις (03) οικίες όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

1) Το χρηματικό ποσό συνολικά των είκοσι επτά χιλιάδων και τετρακοσίων ευρώ (27.400€),

2) ένα πιστόλι διαμετρήματος 9Χ19 με μία γεμιστήρα των δεκαοκτώ (18) φυσιγγίων καθώς και δεκαεπτά (17) φυσίγγια των 9 mm,

3) ένα πιστόλι διαμετρήματος 7,62 Χ 25 mm, με μία γεμιστήρα και έξι (06) φυσίγγια,

4) ένα (01) κουτί φυσιγγίων με σαράντα ένα φυσίγγια διαμετρήματος 9mm Lugen,

5) Μαχαίρια διαφόρων τύπων και σιδηρογροθιά,

6) ένα (01) κλεμμένο δίκυκλο,

7) δύο (02) συστήματα εντοπισμού GMS/GPRS/GPS tracker,

8) εννέα (09) κινητά τηλέφωνα,

9) είκοσι εννέα (29) κάρτες SIM διαφόρων εταιριών,

10) Συσκευασίες περιέχουσες φυτικά αποσπάσματα κάνναβης,

11) ένα (01) έγγραφο υπεύθυνης δήλωσης με σφραγίδες γνήσιου υπογραφής μη συμπληρωμένο,

12) οκτώ (08) κροτίδες,

13) Διάφοροι τύποι ηλεκτρονικών υπολογιστών και λοιπά άλλα αντικείμενα που κατασχέθηκαν στο πλαίσιο της προανάκρισης.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, διενεργείται προανάκριση.

Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο: 

https://www.youtube.com/watch?time_continue=191&v=62tbtSyAOfc

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...