Υγεία

Πώς είναι οι πνεύμονες ενός καπνιστή και πώς ενός μη καπνιστή [εικόνες]


Σίγουρα όλοι γνωρίζετε τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος. Με το που βάλετε ένα τσιγάρο στο στόμα, αρχίζετε την ίδια στιγμή, να σκοτώνετε το σώμα σας.

Ωστόσο, ο βήχας και τα άλλα προειδοποιητικά σημάδια συχνά αποδεικνύονται πολύ ήπια για να κάνουν τους καπνιστές να κόψουν τη βλαβερή αυτή συνήθεια. Αλλά αυτό το βίντεο ίσως να βοηθήσει.

Η Αμάντα Έλερ, μια νοσοκόμα στη Βόρεια Καρολίνα, μοιράστηκε στο λογαριασμό της στο Facebook μια γραφική σύγκριση μεταξύ των υγιών πνευμόνων και εκείνων ενός βαριά καπνιστή. Η διαφορά είναι τόσο εμφανής, που σχεδόν 500.000 άνθρωποι έχουν ήδη μοιραστεί το βίντεο.

https://www.facebook.com/amanda.orr.56/posts/10212156331769060&width=500
 Σε αυτό, μπορεί κανείς να καταλάβει πολύ εύκολα ποιος πνεύμονας είναι ποιος. Οι υγιείς πνεύμονες είναι κόκκινοι ενώ οι πνεύμονες των ατόμων που καπνίζουν από ένα πακέτο τσιγάρα την ημέρα επί 20 χρόνια, μοιάζουν με ένα ναυάγιο που έχει καταστραφεί από πυρκαγιά.

«Επειδή στους πνεύμονες με καρκίνο, η ελαστικότητα έχει χαθεί, όταν τεντώνονται , επιστρέφουν στην αρχική τους μορφή σχεδόν αμέσως» ακούγεται μια φωνή να εξηγεί. Η ελαστοποίηση αυτή, είναι η ικανότητα των πνευμόνων να ανακάμπτουν μετά την εισπνοή. Η μειωμένη ευκαμψία σημαίνει ότι οι πνεύμονες είναι δύσκαμπτοι και πρέπει να δουλεύουν πιο σκληρά για να φτάνουν σε επαρκή αέρα, αφήνοντάς τον κάτοχό τους με δυσκολία στην αναπνοή.

Δείτε το βίντεο και αποφασίστε για το αν θα κόψετε το κάπνισμα ή όχι. Γιατί ποτέ δεν είναι αργά. Η διακοπή του καπνίσματος πριν από τα 40, μειώνει τον κίνδυνο θανάτου από ασθένειες που σχετίζονται με αυτό κατά περίπου 90%.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...