Κόσμος

«Πυρά» Ερντογάν για Μέρκελ - Τα έβαλε και με γαλλικό περιοδικό

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην Γερμανία, η οποία για μια ακόμη φορά αρνήθηκε το αίτημα του κυβερνώντος κόμματος, AKP, για προεκλογικές συγκεντρώσεις σε γερμανικό έδαφος.

Λιγότερο από έναν μήνα πριν τις πρόωρες τουρκικές εκλογές, ο Ερντογάν εξαπολύει ξανά «μύδρους» εναντίον της Γερμανίας! Κάτι που νωρίτερα είχε κάνει και η τουρκική κυβέρνηση.

Αφορμή το νέο γερμανικό «όχι» σε προεκλογικές συγκεντρώσεις στην Γερμανία. Ο Ερντογάν, πάντως, είναι έξαλλος και με το γαλλικό περιοδικό Le Point, που τον χαρακτήρισε δικτάτορα.

Ο εξαγριωμένος «σουλτάνος»

Ξένες δυνάμεις που προσπαθούν να αποδυναμώσουν το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης «βλέπει» ο Τούρκος πρόεδρος πίσω από την αρνητική απάντηση της Γερμανίας για προεκλογικές συγκεντρώσεις.

«Εσύ George κι εσύ Hans δεν μπορείς να μας κερδίσεις. Δεν μπορείς να βάλεις απόσταση ανάμεσά μας. Αγαπώ τον λαό μου στο όνομα του Θεού καιο λαός μου με αγαπά στο όνομα του Θεού«, είπε ο Ερντογάν σε μια συγκέντρωση στην δυτική επαρχία Μανίσα, σήμερα 28.05.2018,

Το αίτημα που απέρριψε η Γερμανία ήταν για προεκλογική συγκέντρωση του AKP στην Κολωνία, στις 26 Μαϊου.

Η γερμανική νομοθεσία υποχρεώνει ξένους πολιτικούς να ζητούν άδεια από τις Αρχές τρεις μήνες πριν από κάθε συγκέντρωση.

Το τουρκικό ΥΠΕΞ, από την πλευρά του, χαρακτήρισε την γερμανική προσέγγιση «υποκριτική» σε χθεσινή ανακοίνωση.

Επίθεση Ερντογάν και στο Le Point

Ο Ερντογάν δεν παρέλειψε να απαντήσει και στο γαλλικό περιοδικό Le Point, που την Παρασκευή, 25.05.2018, κυκλοφόρησε με τον «σουλτάνο» στο εξώφυλλό του και τον εξής τίτλο: «Ο δικτάτορας: Πόσο μακριά θα πάει ο Ερντογάν;«.

«Αυτοί που επιτρέπουν σε τρομοκράτες να διαδηλώνουν υπό αστυνομική προστασία, ενώ εμποδίζουν όλους τους φίλους μας σε κάθε προσπάθεια που κάνουν, προστατεύουν επίσης τις αφίσες που είναι εναντίον μας, στο όνομα ενός εξωφύλλου περιοδικού», τόνισε ο Ερντογάν.

«Έχω έναν δεσμό με τον λαό μου, άσχετα με τις αφίσες που κολλάτε και άσχετα με όσα λέτε», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ