Εσωτερική Ασφάλεια

Προετοιμασμένος για μακελειό - Αλβανός πάτησε την σκανδάλη μέσα σε δικαστήριο στο Γύθειο - Κόλλησε το όπλο στο κεφάλι αστυνομικού

Προετοιμασμένος να προκαλέσει μακελειό φαίνεται πως ήταν ο Αλβανός που τράβηξε όπλο στο δικαστήριο του Γυθείου, καθώς είχε μαζί του πολλές σφαίρες και πάτησε την σκανδάλη, όμως, ευτυχώς, το όπλο έπαθε εμπλοκή.

Χάρη στην εμπλοκή που έπαθε το περίστροφο του 41χρονου σεσημασμένου δράστη στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Γυθείου Λακωνίας, γλίτωσε την ζωή της η αστυνομικός που είδε τον δράστη να πατάει την σκανδάλη με το περίστροφο κολλημένο στο μέτωπό της, ο Έλληνας μηνυτής που δέχτηκε παρόμοια απειλή, οι δικαστές και οι πολίτες που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στην αίθουσα του δικαστηρίου.

Την στιγμή που εκδικαζόταν ποινική υπόθεση συκοφαντικής δυσφήμησης ύστερα από μήνυση που είχε υποβάλλει ένας Έλληνας σε έναν Αλβανό με τον οποίο φέρεται να είχε κτηματικές διαφορές μαζί του, ο μάρτυρας υπεράσπισης του κατηγορούμενου, ένας 41χρονος, επίσης Αλβανός, σεσημασμένος για διακίνηση λαθρομεταναστών, έβγαλε από τα ρούχα του ένα περίστροφο τα κόλλησε στο μέτωπο και αφόπλισε μία αστυνομικό από την οποία αφαίρεσε το υπηρεσιακό της πιστόλι.

Η αστυνομικός του ζητούσε επίμονα να ηρεμήσει και να μην προβεί σε καμία ενέργεια και μάζεψε όλο τον κόσμο στην άκρη της αίθουσας για να μην κινδυνεύσουν.

Η αστυνομικός τον πλησίασε πάλι και του ζήτησε να ηρεμήσει, τότε εκείνος της κόλλησε ξανά το περίστροφο στο μέτωπο και τράβηξε την σκανδάλη, από καθαρή τύχη όμως και πιθανή βλάβη του επικρουστήρα, το περίστροφο δεν πυροδότησε και η αστυνομικός γλίτωσε την ζωή της.

Τότε ο δράστης απείλησε με παρόμοιο τρόπο τον Έλληνα μηνυτή του φίλου του απαιτώντας να πάρει πίσω την μήνυσή του.

Με τους δικαστές να παρακολουθούν εμβρόντητοι τις σκηνές αυτές, πάνω στον δράστη έπεσε η αστυνομικός, η μάνα του μηνυτή και άλλοι πολίτες που βρίσκονταν στην αίθουσα και κατάφεραν να τον αφοπλίσουν και να του περάσει η αστυνομικός χειροπέδες.

Αστυνομικοί που στο μεταξύ έφτασαν στο σημείο, τον οδήγησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Γυθείου, όπου θα σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος του για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστεία, για τον νόμο περί όπλων και για διατάραξης συνεδρίασης.

Το περίστροφο ήταν γεμάτο με έξι σφαίρες και βρέθηκαν άλλες τρεις σφαίρες στις τσέπες του, κάτι που δείχνει πως ήταν προετοιμασμένος να προκαλέσει μακελειό στο δικαστήριο.

Αυτό το περιστατικό όμως, δυστυχώς για πολλοστή φορά, αναδεικνύει το σοβαρό κενό ασφαλείας και ελέγχων που υπάρχει ειδικά στα δικαστήρια της επαρχίας και την εγκληματική παράλειψη ύπαρξης μαγνητικών πυλών ελέγχου μεταλλικών αντικειμένων. Παράλειψη που στο παρελθόν έχει στοιχίσει σε ανθρώπινες ζωές εντός των δικαστικών αιθουσών.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...