Κοινωνία

Πορεία με λαιμητόμο πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι νοσοκομείων στη Θεσσαλονίκη (Εικόνες-Βίντεο)

Κρατώντας μια αυτοσχέδια λαιμητόμο πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας εργαζόμενοι των νοσοκομείων "Γεννηματάς", "Άγιος Δημήτριος" και ΑΧΕΠΑ.

Συμβολικό αποκλεισμό του κόμβου της Ευαγγελίστριας και στη συνέχεια πορεία προς το Διοικητήριο πραγματοποίησαν το πρωί εργαζόμενοι των νοσοκομείων "Γεώργιος Γεννηματάς", "Άγιος Δημήτριος" και ΑΧΕΠΑ, διεκδικώντας μεταξύ άλλων την κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, απόσυρση της ηλεκτρονικής αξιολόγησης και ένταξή τους στα Βαρέα και Ανθυγιεινά (ΒΑΕ).

Οι διαδηλωτές κρατούσαν μάλιστα αυτοσχέδια λαιμητόμο, στη βάση της οποίας ήταν ξαπλωμένο το ομοίωμα μιας νοσηλεύτριας, από πάνω έγραφε "νόμος λαιμητόμος" και δίπλα είχε τη φωτογραφία του πρώην υπουργού Εργασίας, Γεωργίου Κατρούγκαλου, νυν αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών.

Αιτήματα των διαδηλωτών ήταν, πέραν των προαναφερθέντων, η άμεση αποσύνδεση των νοσοκομείων "Γεννηματάς" και "Άγιος Δημήτριος", η ενίσχυση και αναβάθμιση του ρόλου τους και να μην απολυθούν οι συμβασιούχοι.

Στη διάρκεια της πορείας επικράτησε προσωρινά ένταση, όταν νεαρός με μοτοσυκλέτα επιχείρησε να περάσει ανάμεσα από τους διαδηλωτές, αλλά τελικά το επεισόδιο έληξε χωρίς περαιτέρω κλιμάκωση.

Η πορεία κατέληξε στο Διοικητήριο, όπου εκπρόσωποι των σωματείων εργαζομένων των νοσοκομείων ζήτησαν συνάντηση με την υφυπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης), Μαρία Κόλλια Τσαρουχά ή τη διευθύντρια του Πρωθυπουργικού Γραφείου στη Θεσσαλονίκη, Κατερίνα Νοτοπούλου, αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατόν γιατί αμφότερες απουσίαζαν.

"Διαμαρτυρόμαστε για τις πολιτικές που εφαρμόζονται στη δημόσια υγεία, για τις ελλείψεις για τον νόμο Κατρούγκαλου που μετατρέπει τις συντάξεις σε επιδόματα, για τη μη ένταξη των υγειονομικών στα ΒΑΕ. Ενώ είμαστε όλοι οι εργαζόμενοι δημόσιου και ιδιωτικού τομέα υγείας ασφαλισμένοι στον ΕΦΚΑ Κοινωνικής Ασφάλισης, το προσωπικό του ιδιωτικού τομέα είναι στα ΒΑΕ, ενώ του δημόσιου δεν είναι. Είναι δίκαιο το αίτημα και πρέπει να γίνει πράξη. Ζητάμε από τον πρωθυπουργό να γίνει πράξη" ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο οργανωτικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) και αντιπρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου "Γ. Γεννηματάς", Πέτρος Κετικίδης. Παράλληλα τόνισε ότι στο "Γεννηματάς" υπάρχουν 35 άτομα που προσλήφθηκαν μέσω ΟΑΕΔ και ΚΕΛΠΝΟ και επικουρικοί, οι οποίοι θα φύγουν στο τέλος του χρόνου και θα δημιουργηθεί πρόβλημα στη λειτουργία του νοσοκομείου.

«Έχει αποδεκατιστεί το προσωπικό, δεν μπορούμε να προχωρήσουμε έτσι. Και βέβαια το μεγάλο μας θέμα είναι η αποδέσμευση του "Γεννηματάς" από το νοσοκομείο "Άγιος Δημήτριος". Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η ερμαφρόδιτη κατάσταση ότι είμαστε ένα, αλλά δεν είμαστε ένα, και να υπάρχουν τεράστια λειτουργικά προβλήματα. Και το ιατρικό προσωπικό ζητά την αποδέσμευση από τον "Άγιο Δημήτριο" και την ανάπτυξη του προσωπικού. Αυτή τη στιγμή στο "Γεννηματάς" καλύπτουμε 15 εφημερίες στην πόλη της Θεσσαλονίκης . Μαζί με το "Ιπποκράτειο" είμαστε το νοσοκομείο με τις περισσότερες εφημερίες με πολύ λιγοστό προσωπικό» πρόσθεσε ο κ.Κετικίδης.

Δείτε το βίντεο:

https://www.youtube.com/watch?v=Yph5nhcileA

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ιρανική επίθεση στο Ισραήλ στις 14 Απριλίου 2024
Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Ιρανοί «τρύπησαν» το ισραηλινό σύστημα αεράμυνας Iron Dome σοκάροντας τον κόσμο (Βίντεο)-Γκουτέρες: «Ο πλανήτης δεν αντέχει άλλο πόλεμο»

Πώς κατάφεραν οι ιρανικοί πύραυλοι να διαπεράσουν το υπερσύγχρονο αντιαεροπορικό σύστημα Iron Dome που προστατεύει την...