Κύπρος

Πολλά ερωτήματα για θάνατο του 10χρονου - Σπάραζε η μάνα (βίντεο)

Αμείλικτα είναι τα ερωτήματα της χαροκαμένης μάνας έξω από το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Συγκεκριμένα, η Μαρία Ανδρονίκου Γιωργαλλή σε δηλώσεις της κατήγγειλε ότι «την πρώτη φορά που το πήρα στο νοσοκομείο που κτύπησε, ρώτησα τον γιατρό εάν πρέπει να κάνει αξονικό, ο γιατρός απάντησε «όποιος κτυπήσει πρώτη φορά θα του κάνουμε αξονικό; Ακτινογραφία κανεί».

Ανέφερε ότι το παιδί είχε εμφανή εξόγκωμα, για τα οποία μίλησε στον γιατρό αλλά ούτε το άγγιξε, αλλά το κράτησε για 20 λεπτά, του εξέτασαν τα μάτια και το αυτί, το οποίο παραπονιόταν ότι τον πονούσε, και το άφησαν.

Όπως καταγγέλλει, το παιδί έπρεπε να μείνει εκεί υπό παρακολούθηση, όχι να τον στείλουν σπίτι. Η ίδια επέμενε ότι έπρεπε να γίνει αξονικό, ήταν εμφανές το εξόγκωμα.

Συμπλήρωσε ότι στις 10:40 την πήραν τηλέφωνο από το σχολείο και πήγε αμέσως το παιδί στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας. Δεν γνωρίζει όμως τι ώρα κτύπησε το παιδί.

Εξάλλου στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας έσπευσε ο Υπουργός Παιδείας, Κώστας Χαμπιαούρης, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη δύο έρευνες, μία από το Υπουργείο Παιδείας και μία από το Υπουργείο Υγείας.

Εξέφρασε τα ειλικρινά του συλλυπητήρια και έκανε λόγο για ένα τραγικό συμβάν για το οποίο θα αποδοθούν ευθύνες εκεί όπου υπάρχουν.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι λειτουργοί θα ερευνήσουν το περιστατικό και ένα προκύψουν ευθύνες, θα αποδοθούν.

Ακόμα, μίλησε και για την κατάσταση του παιδιού, όπως την περιέγραψε η μητέρα του, αναφέροντας ότι στο σχολείο το παιδί ήταν χλωμό, είχε δυνατούς πόνους στο κεφάλι και στο αυτί, ενώ του είπε ότι το παιδί είχε εξόγκωμα.

Δηλώσεις έκανε και ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Γονέων Δημοτικής Εκπαίδευσης, Μορφάκης Σολωμονίδης, ο οποίος ανέφερε ότι από την πρώτη στιγμή ήταν στο πλευρό του Υπουργείου Παιδείας από τον οποίον ζήτησαν την επανεξέταση των σχεδίων δράσεων για τέτοια περιστατικά στα σχολεία.

Αυτό που θα εξεταστεί είναι η επαναξιολόγηση και βελτίωση των σχεδίων, ανέφερε. Επίσης, είπε ότι πρέπει να επανέλθει το πάγιο αίτημα για νοσηλευτές στα σχολεία.

Εν τω μεταξύ ανακοίνωση εξέδωσε και η Αστυνομία Κύπρου για το πώς έγινε το περιστατικό.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, όλα ξεκίνησαν όταν ο 10χρονος μαθητής είχε κτυπήσει στο κεφάλι κατά τη διάρκεια αγώνα μπάσκετ το πρωί στο σχολείο του.

Ο μαθητής μεταφέρθηκε στο ΤΑΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας, από όπου μετά από εξετάσεις πήρε εξιτήριο.

Λίγο αργότερα, ο μαθητής ένοιωσε αδιαθεσία και μεταφέρθηκε εκ νέου στο Νοσοκομείο Λάρνακας, όπου οι γιατροί, ύστερα από εξετάσεις, αποφάσισαν την άμεση μεταφορά του στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Ο 10χρονος μαθητής εισήχθηκε αμέσως στο χειρουργείο, ωστόσο απεβίωσε, παρά τις προσπάθειες των γιατρών να τον κρατήσουν στη ζωή.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ