Εκκλησία

Πλήθος κόσμου τίμησε την μνήμη του Αγίου Θεράποντος στην Μυτιλήνη - Λαμπρά εορτή για το ναό σύμβολο της Μυτιλήνης (Εικόνες-Βίντεο)

Γιορτάστηκε και φέτος στη Μυτιλήνη, η ετήσια μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Θεράποντος, Επισκόπου Κύπρου.

Την Κυριακή 13 Μαΐου στις 7:00 μ.μ. τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, με την συμμετοχή του Πανοσ. Πρωτοσυγκέλλου Μυτιλήνης π. Ιακώβου Καραμούζη - ο οποίος και ομίλησε - των στρατιωτικών και πολιτικών αρχών, δεκάδων κληρικών και πολυαρίθμων πιστών! Μετά τον Εσπερινό, με τη συμμετοχή του Πολιτιστικού Συλλόγου Μυτιλήνης «Αρίων» και της Παραδοσιακής Ορχήστρας της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής «Άγιος Θεόδωρος ο Βυζάντιος» της Μητροπόλεώς μας, επακολούθησαν στον αύλειο χώρο του Ναού παραδοσιακοί χοροί και τραγούδια, με την ευκαιρία της Λήξης των Ενοριακών μας Συνάξεων.

Την κύρια ημέρα, Δευτέρα 14 Μαΐου, τελέστηκε αρχιερατική Θεία Λειτουργία, με τη συμμετοχή των Μητροπολιτών Μηθύμνης κ.κ. Χρυσοστόμου και Μυτιλήνης κ.κ. Ιακώβου, πολλών κληρικών και πιστών. Τον θείο λόγο εκφώνησε ο π. Αθανάσιος Γιουσμάς.

Και φέτος τους εκκλησιαστικούς ύμνους απέδωσαν η θαυμάσια Χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής «Ο Άγιος Θεόδωρος ο Βυζάντιος», της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, υπό τη διεύθυνση του Αιδεσ. π. Ευστρατίου Γιουσμά καθώς και οι Ιεροψάλτες του Ναού μας.

https://www.youtube.com/watch?v=PUWZYl3eFYU

lesvospost.com

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ