Κόσμος

Παραμένει η ένταση στην ανατολική Ουκρανία - «Τα Javelin δεν θα αλλάξουν την στρατιωτική ισορροπία»



Τα αμερικανικά αντιαρματικά Javelin δεν θα αλλάξουν την κατάσταση στην ανατολική Ουκρανία, υποστηρίζει αναλυτής. «Αν και το Javelin είναι από τα καλύτερα αντιαρματικά του κόσμου δεν θα αλλάξει την στρατιωτική ισορροπία στην Ουκρανία», ανέφερε ο Μαρκ Σλεμπόντα, μιλώντας στο ρωσικό Sputnik.

«Μιλάμε για 37 εκτοξευτές και 210 πυραύλους. Άρματα μάχης δεν χρησιμοποιήθηκαν σε αυτή την σύγκρουση και οι περισσότεροι νεκροί είναι θύματα ελεύθερων σκοπευτών και πυροβολικού. Τα Javelin δεν θα αλλάξουν την στρατιωτική ισορροπία», είπε.

https://www.youtube.com/watch?v=fX7e6FLaksE

«Καθώς ο πρόεδρος Ομπάμα είχε πει, αρνούμενος να αποστείλει όπλα στην Ουκρανία, η Ρωσία έχει τη δυνατότητα κυρίαρχης κλιμάκωσης στην Ουκρανία. Η Ουκρανία σημαίνει πολλά για τους Ρώσους, είναι πολύ κοντά τους και μπορούν να αντιδράσουν ίσως με ασύμμετρο τρόπο ενισχύοντας τους κατοίκους της ανατολικής Ουκρανίας να αντισταθούν στην υποστηριζόμενη από τις ΗΠΑ κυβέρνηση του Κιέβου», ανέφερε.

Φυσικά και μπορεί κανείς να διαφωνήσει μαζί του. Πρώτον άρματα μάχης χρησιμοποιήθηκαν στις συγκρούσεις στην ανατολική Ουκρανία και άρα ένα ισχυρό αντιαρματικό όπλο είναι ιδιαιτέρως χρήσιμο και μπορεί να αποδειχθεί άκρως αποτελεσματικό στη χρήση από τις ουκρανικές δυνάμεις.

Το πρόβλημα είναι ότι ο αριθμός των συστημάτων που παραδόθηκαν είναι μικρός και αυτό έγινε για πολιτικούς λόγους. Άρα το πρόβλημα δεν είναι το Javelin, αλλά η πολιτική διαχείριση από μέρους της Δύσης της ουκρανικής κρίσης. Κατά τα άλλα, είναι ακριβές ότι η Ρωσία στην Ουκρανία έχει συγκριτικό πλεονέκτημα.

 

πηγή: slpress.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ