Κόσμος

Πακιστάν: 16 νεκροί από έκρηξη σε ανθρακωρυχείο

Δέκα έξι ανθρακωρύχοι σκοτώθηκαν, εννέα τραυματίστηκαν σήμερα στο νοτιοδυτικό Πακιστάν όταν κατέρρευσε τμήμα ενός ανθρακωρυχείου έπειτα από έκρηξη την οποία προκάλεσε η διαρροή μεθανίου, ανακοίνωσαν οι αρχές.

«Η οροφή κατέρρευσε μετά την έκρηξη της οποία προκάλεσε η συσσώρευση μεθανίου, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 16 ανθρακωρύχοι και να τραυματιστούν άλλοι εννέα, δύο εξ αυτών σοβαρά» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Τζαουαϊντ Σαχουανί, ο αρχηγός της αστυνομίας της Κουέτας.

Το δυστύχημα σημειώθηκε στο Μαρουάρχ, σε απόσταση 45 χιλιομέτρων από την Κουέτα, την πρωτεύουσα του Μπαλουχιστάν.

Είκοσι πέντε ανθρακωρύχοι βρίσκονταν εντός του ορυχείου όταν έγινε η έκρηξη, σύμφωνα με τον αξιωματικό της αστυνομίας, που πρόσθεσε ότι όλοι οι τραυματίες διασώθηκαν και διακομίστηκαν στο νοσοκομείο.

«Καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για να ανασύρουμε τις σορούς όμως θα μας πάρει χρόνο, καθώς η πλειονότητα εξ αυτών έχει θαφτεί (κάτω από όγκους χώματος) σε μεγάλο βάθος» εξήγησε.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...