Κόσμος

"Μήνυμα για F-35" - Παγκόσμια πρώτη για το Su-57: Βομβάρδιζε με πύραυλο κρουζ εμβέλειας 285 χλμ αθέατο από τα δυτικά ραντάρ!


Κεντρική φωτογραφία άρθρου: Η νέα "στολή" του Su-57

Απόλυτος αιφνιδιασμός από τη Μόσχα. Σχεδόν τρεις μήνες μετά, το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας αποκάλυψε πως το μαχητικό 5ης γενιάς Su-57 πήρε μέρος σε πολεμικές αποστολές στην Συρία. Για πρώτη φορά επίσης, έγινε γνωστό, πως το Su-57 είναι φορέας πυραύλων κρουζ.

Οπως ανέφερε και χτες κατ' απoκλειστικότητα το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ, το Su-57 προχώρησε σε χερσαίες προσβολές με όπλο μακρού πλήγματος Kh-59MK2.

Ο συγκεκριμένος πύραυλος κρουζ είχε παρουσιαστεί σε παλαιότερες MAKS ως oπλικό σύστημα ειδικά σχεδιασμένο για να χωρά στις αποθήκες του Su-57.

Εχει βάρος 930 κιλά, μήκος 5,7 μέτρα, διάμετρο 0,38 μέτρα, διατρητική πολεμική κεφαλή βάρους 320 κιλά, άνοιγμα πτερύγων 1,3 μέτρα, και εμβέλεια 285 χλμ.

Γιατί όμως η Μόσχα προχώρησε στην συγκεκριμένη αποκάλυψη τώρα;

Γιατί ΗΠΑ/Ισραήλ/ΝΑΤΟ/Τουρκία δεν είχαν εδώ και τρεις μήνες αποκαλύψει την παγκόσμια πρώτη του ρωσικού μαχητικού 5ης γενιάς, Su-57 στην Συρία για να πουν πως έστω δεν είναι... "stealth" ;

Δεν εντοπίστηκε το Su-57; Μήπως ήταν αόρατο στον συριακό ουρανό παρά τα δεκάδες όπλα ηλεκτρονικού πολέμου και το βεβαρημένο περιβάλλον μάχης;

Πάντως εκτιμάται πως αν οι "Δυτικοί" είχαν δει το μαχητικό να βομβαρδίζει στην Συρία, θα υπήρχαν αμέσως έκτακτες ανταποκρίσεις από γνωστά διεθνή ΜΜΕ.

Κάτι τέτοιο όμως δεν συνέβη.

Απεναντίας, όπως είχε αναφέρει το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ, τον Φεβρουάριο προσγειώθηκαν στην Συρία τουλάχιστον δύο μαχητικά Su-57.

Η Ρωσία είχε στείλει μαχητικά 5ης γενιάς Su-57 στην αεροπορική βάση της Συρίας μαζί με 4 Su-35S και 4 Su-25. Προσγειώθηκαν μαζί με ένα αεροσκάφος Tu-154M.

Αργότερα δορυφορική φωτογραφία τα εντόπισε "παρκαρισμένα".  Και μάλιστα είχαν μεταβεί με όλα τα νέα τους όπλα, κάτι που επιβεβαιώθηκε από την εκτόξευση του πυραύλου κρουζ.

Την Πέμπτη ο επικεφαλής της εταιρείας United Aircraft Corporation (UAC), Yuri Slusar, είπε:

"Πράγματι τον Φεβρουάριο δύο Su-57 πραγματοποίησαν αποστολές στην Συρία. Ολες οι επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία και τα μαχητικά έδειξαν πολύ καλά αποτελέσματα. Το ίδιο μαχητικό πέταξε στην Κόκκινη Πλατεία στις 9 Μαϊου.

"Η παράδοση των Su-57 στις Ρωσικές Αεροδιαστημικές Δυνάμεις θα γίνει εντός του 2019"

Η πρώτη πτήση του Su-57 έγινε το 2010, 12 πρωτότυπα έχουν κατασκευαστεί, 10 εκ των οποίων λαμβάνουν μέρος στις δοκιμές.

"Ενα από τα Su-57 πετά με μηχανή δευτέρου επιπέδου μέσω της οποίας το Su-57 αναπτύσσει υπερ-ηχητικές ταχύτητας χωρίς χρήση μετάκαυσης".

Τι λένε Ισραηλινά ΜΜΕ

Ο Υπουργός Άμυνας της Ρωσίας αποκάλυψε στις 25 Μαίου πως το 5ης γενιάς ρωσικό μαχητικό Su-57 πήρε μέρος σε μάχη στην Συρία και εκτόξευση τον πύραυλο κρουζ Kh-59MK2.

"Στόχος ήταν η δοκιμή διαμόρφωσης "στελθ" του αεροσκάφους για αποφυγή των ραντάρ".

"Ο βομβαρδισμός έγινε στην Χάμα κατά θέσεων των ισλαμιστών".

Γιατί όμως οι Ρώσοι το αποκάλυψαν τώρα;

Φυσικά γιατί έγινε η αποκάλυψη για το παγκόσμιο ντεμπούτο του F-35 με πτήση πάνω από την Βηρυττό.

"Είμαστε εδώ και όποτε θέλουμε το ξαναστέλνουμε Συρία" ήταν το μήνυμα της Μόσχας.

Το βίντεο της εκτόξευσης

 
https://twitter.com/imp_navigator/status/1000089673190998019?ref_src=twsrc%5Etfw

Δείτε το εντυπωσιακό Βίντεο:

Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του μαχητικού Su-57 είναι τα ακροφύσια κατευθυνόμενης ώσης των δυο κινητήρων του που του χαρίζουν υψηλές δυνατότητες ευκινησίας και ελιγμών.
https://twitter.com/UAC_Russia_eng/status/998937136849092608?ref_src=twsrc%5Etfw

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ