Κοινωνία

Ο 52χρονος δολοφόνος της Σταμάτας σπάει τη σιωπή του: Έτσι σκότωσα με 25 μαχαιριές την σύζυγό μου

«Δεν ήμουν εγώ εκείνη την στιγμή... Είμαι συγκλονισμένος και συντετριμμένος και ζητώ δημόσια συγνώμη για το αποτρόπαιο έγκλημα...».

Με αυτά τα λόγια ξεσπά στο protothema.gr ο Νίκος Ζήσης που στις 15 Μαρτίου, χωρίς να αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει, άρπαξε ένα ψαλίδι και όρμησε στη φίλη του και με περισσότερα από 25 χτυπήματα της «παίρνει» τη ζωή. Στη συνέχεια ουρλιάζοντας «Σκότωσα τον διάβολο!» παίρνει μια χούφτα χάπια και καλεί την Αστυνομία για να παραδοθεί.

Από το Ψυχιατρείο Κρατουμένων Κορυδαλλού και με τη βοήθεια του δικηγόρου του Λεωνίδα Σταθόπουλου, ο 52χρονος μιλά και με σπασμένη φωνή προσπαθεί να εξηγήσει τι συνέβη εκείνο το μοιραίο πρωινό. Πώς δηλαδή ένας έρωτας κύλησε στον ψεύτικο κόσμο των ναρκωτικών και κατέληξε σε τραγωδία. Γιατί ο Ζήσης, κάτοικος για χρόνια της Σταμάτας και μια από τις θρυλικές μορφές των οργανωμένων οπαδών της ΑΕΚ στις δεκαετίες '80 και '90 που τον γνώριζαν οι φίλαθλοι όλων των μεγάλων ομάδων, έφτασε να σκοτώσει την σύντροφό του.

Όπως λέει «εκείνο το βράδυ είχα καταναλώσει κοκτέιλ ναρκωτικών και αλκοόλ και βρισκόταν σε υπερένταση συναισθημάτων αγανάκτησης και οργής. Δεν καταλάβανε τι έκανα και δεν μπορούσα να ελέγξω τον εαυτό μου».

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ίδιος τηλεφώνησε στην Αστυνομία και με λαχανιασμένη φωνή είπε στον αστυνομικό που βρισκόταν στην άλλη άκρη της γραμμής: «Ελάτε στην οδό Αγίου Φανουρίου στη Σταμάτα. Έσφαξα το διάβολο στη μπανιέρα του σπιτιού. Τον είδα στο πρόσωπο της γυναίκας μου...». Έπειτα, παρατάει το ακουστικό, καταπίνει μια χούφτα χάπια και σωριάζεται στο πάτωμα. Αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης που έφθασαν στο ματωμένο σπίτι, ήρθαν αντιμέτωποι με τη φρίκη. Η γυναίκα βουτηγμένη σε μια μπανιέρα γεμάτη αίμα, σφαγμένη με περισσότερα από 25 χτυπήματα. Εκείνος, πεσμένος στο πάτωμα, βυθισμένος στο παραλήρημά του περίμενε το τέλος.

Ο Νίκος Ζήσης βρίσκεται στο Ψυχιατρείο Κορυδαλλού υπό την εποπτεία και καθοδήγηση των γιατρών του ψυχιατρείου, λαμβάνοντας και την κατάλληλη θεραπεία από τον Ο.Κ.Α.Ν.Α και προσπαθεί να συνειδητοποιήσει το κακό που έκανε... «Με την βοήθεια των γιατρών προσπαθώ σιγά-σιγά να επανέλθω...», λέει.

Η νομική άποψη

Ο συνήγορος υπεράσπισης του Νίκου Ζήση Λεωνίδας Σταθόπουλος μιλώντας στο protothema.gr επισημαίνει «O εντολέας μου είναι χρόνιος χρήστης ναρκωτικών ουσιών. Το βράδυ τέλεσης της πράξης είχε καταναλώσει κοκτέιλ ναρκωτικών ουσιών και αλκοόλ και βρισκόταν σε βρασμό ψυχικής ορμής ο οποίος συνίσταται στο γεγονός ότι καταλήφθηκε ξαφνικά από έντονο αίσθημα θυμού με αιφνίδια υπερένταση συναισθημάτων αγανάκτησης και οργής. Δεν είχε την ικανότητα να συγκράτησει την επιθετικότητα του, διευκολύνοντας με αυτόν τον τρόπο την παρορμητική εκδήλωση της ανθρωποκτόνου συμπεριφοράς του αφού ήταν σε κατάσταση παράνοιας και υπερδιέγερσης λόγω των ουσιών, μη έχοντας συνείδηση των πράξεων του».

aek_dikigoros

Το δράμα της Σταμάτας

Τα τελευταία χρόνια στην μονοκατοικία της οδού Αγίου Φανουρίου στη Σταμάτα διαδραματίζονταν καθημερινά ένα πραγματικό δράμα. Μια ακόμη ιστορία, από τις χιλιάδες θλιβερές ιστορίες ανθρώπων που τα ναρκωτικά τους πέταξαν στο περιθώριο και το πέρασμα των χρόνων τους έκανε ευάλωτους βουτηγμένους στην εξαθλίωση και την ανέχεια. Γιατί ο Νίκος Ζήσης στα 52 του χρόνια έδειχνε να έχει κουραστεί από τη ζωή του. Να έχει λυγίσει από τις ουσίες, να έχει παραδοθεί σε μια μοίρα που ίσως ο ίδιος πίστευε πως δεν μπορούσε να αλλάξει. «Μιλάγαμε σχεδόν κάθε μέρα και μου έλεγε ότι τα βγάζει δύσκολα πέρα. Δουλειά δεν υπήρχε και προσπαθούσε να τα ζήσει με επιδόματα και βοήθειες από φίλους. Και εγώ όποτε μπορούσα τον βοηθούσα...., λέει γείτονας του και συνεχίζει «ο Νίκος ήταν ένα πραγματικό θηρίο. Ψηλός με ωραία ανοικτόχρωμα μάτια, πολύ δυνατό παιδί, που για χρόνια ζούσε για την ΑΕΚ και την Original. Tον γνώριζαν όλοι οι οργανωμένοι οπαδοί σε όλη την Ελλάδα και οι ιστορίες που λέγονται γι αυτόν πολλές.... Υπάρχουν φωτογραφίες με πολλούς παίκτες. Ήταν πραγματικός μάγκας. Ένα ευγενικό και καλόψυχο παιδί που ποτέ δεν μας είχε ενοχλήσει».

Με τα ναρκωτικά πάλευε εδώ και πολλά χρόνια. Προσπαθούσε να τα κόψει, να βρει δουλειά, να ξεκινήσει μια κανονική ζωή. Πριν μερικά χρόνια μετακόμισε στην Κέρκυρα. Ένας φίλος του, του βρήκε δουλειά σε ένα σκάφος και τον βοήθησε να «καθαρίσει» από την ηρωίνη. Απείχε για αρκετό καιρό όμως όταν επέστρεψε στην Αθήνα, ξανακύλησε στον κόσμο των σκληρών ναρκωτικών. Και άρχισε να χάνεται σε δρόμους παράξενους και μονοπάτια που δεν είχαν γυρισμό. Πριν επτά χρόνια γνωρίστηκε με τη κοπέλα που τελικά σκότωσε γιατί – όπως είπε στους αστυνομικούς – είδε στο πρόσωπο της το διάβολο.

Τους τελευταίους μήνες, οι φασαρίες και οι καβγάδες ανάμεσα στο ζευγάρι, διαδέχονταν ο ένας τον άλλο. Υπήρχαν πολλές στιγμές που η ένταση χτυπούσε «κόκκινο» και η κατάσταση γινόταν ολοένα και περισσότερο αδιέξοδη. Η χρήση των σκληρών ουσιών, θόλωνε το μυαλό και τις περισσότερες φορές και οι δυο τους δεν καταλάβαιναν τι έκαναν... Τη μοιραία νύχτα, η κατάσταση θύμιζε ένα εκρηκτικό κοκτέιλ. Τα ναρκωτικά χάπια είχαν μπλοκάρει το μυαλό. Η λογική είχε αρχίσει να χάνεται και ακολούθησε μεγάλη φασαρία για ασήμαντη αφορμή. Ο χρόνος για την 44χρονη γυναίκα ξεκίνησε να μετρά αντίστροφα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...