Ρωσία

Ο «Προμηθέας» αναστατώνει τις ΗΠΑ - Δοκιμάστηκε με επιτυχία το αντιπυραυλικό σύστημα S-500 - Ο νέος «φονιάς» των αμερικανικών μαχητικών

Η Ρωσία διεξήγαγε με επιτυχία μυστικές δοκιμές του συστήματος αεράμυνας της τελευταίας γενιάς S-500, ανέφερε το αμερικανικό κανάλι CNBC επικαλούμενο πηγές «εξοικειωμένες με τις εκθέσεις» των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών.

Το τηλεοπτικό κανάλι αναφέρει ότι το S-500 ήταν σε θέση να χτυπήσει το στόχο σε απόσταση περίπου 481 χιλιομέτρων, η οποία είναι σχεδόν 80 χιλιόμετρα μεγαλύτερη από ό, τι σε προηγούμενες γνωστές δοκιμές.

«Η Ρωσία ισχυρίζεται ότι το αντιπυραυλικό σύστημα εξουδετερώνει  υπερηχητικούς πυραύλους , αεροσκάφη 5ης γενιάς και μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, και ειδικά τα  μαχητικά αεροσκάφη,  F-22 και F-35..'ακυρώνοντας" ότι σύγχρονο διαθέτουν στον αέρα οι ΗΠΑ .

https://youtu.be/vtB0AFGN5J4

Συστοιχίες πυραύλων S-500 θα ενισχύουν την άμυνα του Κρεμλίνου δίνοντας τεράστια ισχύ για ακριβείς επιθέσεις  σε πολλαπλούς στόχους.» σημειώνει το CNBC.

Το S-500 αποτελεί μια νέα γενιά συστημάτων αντιπυραυλικών συστημάτων επιφάνειας-αέρος.

Πρόκειται για ένα καθολικό συγκρότημα αντιπυραυλικής άμυνας μεγάλου  εύρους με βελτιωμένη ικανότητα πυραυλικής άμυνας, που  μπορεί να καταρρίψει βαλλιστικούς πυραύλους.

Επιπλέον, το S-500 είναι ικανό να εξουδετερώνει δορυφόρους και άλλα  αντικείμενα  εκατό χιλιόμετρα πάνω από την γήινη ατμόσφαιρα .

Η ανάπτυξη ενός νέου πυραύλου μεγάλης απόστασης (40N6) ξεκίνησε τη δεκαετία του 1990, αλλά ακόμη και το 2007 τα πρώτα συστήματα S-400 τέθηκαν σε λειτουργία χωρίς την παρουσία αυτού του πυραύλου .

Η έκθεση του CNBS δείχνει  ότι η Ρωσία κατόρθωσε να ξεπεράσει προβλήματα που δεν επέτρεπαν νωρίτερα να αποκτήσουν τον πολυαναμενόμενο πύραυλο ενός εξαιρετικά μεγάλου εύρους, και τώρα η Δύση ευρίσκεται σε εκείνο το σημείο που βρέθηκαν οι ΗΠΑ μετά την πρώτη πτήση ρωσικού δορυφόρου στο διάστημα.

Την εντολή να ξεκινήσει η μαζική παραγωγή των S-500, ζήτησε ο Πρόεδρος της Ρωσία Βλάντιμιρ Πούτιν πριν από λίγες μέρες, σε συνάντηση του με υψηλόβαθμα στελέχη του Ρωσικού Υπουργείου Άμυνας.

Πληροφορίες για την έναρξη της παραγωγής των S-500 έχουν διαρρεύσει τους τελευταίους μήνες, αλλά πλέον το γεγονός έχει και την δημόσια εντολή του Ρώσου Προέδρου να το επιβεβαιώνει.

Στην ολιγόλεπτη ομιλία του κατά την διάρκεια της συνάντησης του με τους αξιωματούχους του Ρωσικού Υπουργείου Άμυνας δίνει την εντολή για την ανάπτυξη και επιχειρησιακή λειτουργία και άλλων υπερσύγχρονων ρωσικών οπλικών συστημάτων, όπως τα Yars, την αναβάθμιση των στρατηγικών βομβαρδιστικών Tu-95MS και TU-160, την κατασκευή νέων πυρηνικών υποβρυχίων Borei κ.ά.

Το σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας νέας γενιάς S-500 («Προμηθέας») θα ενταχθεί πλήρως στις ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις (ΕΔ), δίνοντας πολύ μεγάλο  στρατηγικό πλεονέκτημα .

https://youtu.be/yh_jOfwZFag

Πρόκειται για ένα προηγμένο σύστημα αντιαεροπορικής-αντιπυραυλικής άμυνας νέας γενιάς, στο οποίο θα εφαρμοστεί η αρχή της ξεχωριστής  καταστροφής βαλλιστικών και αεροδυναμικών στόχων.

Η κύρια αποστολή του είναι η αντιμετώπιση και η προσβολή βαλλιστικών πυραύλων μέσου βεληνεκούς στη τελική φάση της τροχιάς τους και σε ορισμένες περιπτώσεις, στο μεσαίο στάδιο της πτήσης τους.

 

https://youtu.be/Vgtfsi45_TA

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ