Ελληνοτουρκικά

Ο καπετάνιος του τουρκικού πλοίου αφού έπεσε πάνω στην ελληνική κανονιοφόρο ανέπτυξε ταχύτητα με στόχο να μπει γρήγορα σε τουρκικά ύδατα (εικόνες)

Το περιστατικό θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως ένα απλό ναυτικό ατύχημα, ωστόσο όσα έγιναν στο Αιγαίο, κοντά στη Λέσβο, μπορούν να χαρακτηριστούν και “περίεργα” καθώς το τουρκικό εμπορικό αφού χτύπησε την ελληνική κανονιοφόρο έσπευσε να εξαφανιστεί από την περιοχή και ακόμη δεν έχει πιάσει “λιμάνι”.

Ο Τούρκος καπετάνιος επέλεξε να στρίψει και να παραμείνει στα ανοιχτά κοντά στις τουρκικές ακτές.
Το περιστατικό έγινε στις τέσσερις τα ξημερώματα. Παρά τα ηχητικά και οπτικά σήματα από το ελληνικό πολεμικό, σύμφωνα με το Onalert.gr, το τουρκικό πλοίο συνέχισε τη ρότα του και τελικά κατά παράβαση κάθε κανόνα έπεσε πάνω στην κανονιοφόρο “Αρματωλός”.

Κάπου εδώ αρχίζουν τα ερωτήματα. Πρόκειται για απειρία; Για λάθος χειρισμό; Ήθελε ο Τούρκος καπετάνιος να αποφύγει τον έλεγχο από το ελληνικό πολεμικό;

Τόσο η συμπεριφορά του πληρώματος του τουρκικού σκάφους πριν τη σύγκρουση, όσο και οι κινήσεις μετά τη σύγκρουση, είναι τουλάχιστον περίεργες.


Ο καπετάνιος, αφού έπεσε πάνω στο ελληνικό πλοίο ανέπτυξε ταχύτητα με στόχο να μπει γρήγορα σε τουρκικά ύδατα.

Ήθελε να “κρυφτεί” για να αποφύγει τις συνέπειες; Αναζητούσε προστασία από τουρκικά πολεμικά;

Κανείς δεν το γνωρίζει.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ένα εμπορικό πλοίο υπό τουρκική σημαία επιδεικνύει προκλητική συμπεριφορά. Αυτό που κάνει εντύπωση όμως είναι πως το πλοίο τέσσερις ώρες μετά τη σύγκρουση και αφού με βάση τα στοιχεία του marinnetrafic έκοψε ταχύτητα δεν κινήθηκε προς κάποιο κοντινό λιμάνι στην απέναντι ακτή…


…το αντίθετο, ο καπετάνιος έκανε στροφή και το έχει ακινητοποιήσει στα ανοιχτά.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ