Κόσμος

Ο Κάρολος άφησε… παγωτό τους Κρητικούς! Πιτσιρικάς «χάθηκε» στην αγκαλιά της Καμίλα! (εικόνες)

Στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού βρέθηκαν, σήμερα, ο πρίγκιπας Κάρολος και η Δούκισσα της Κορνουάλης, Καμίλα, με την επίσκεψη αυτή να αποτελεί το «φινάλε» της τριήμερης παρουσίας τους στην Ελλάδα.

Κάρολος και Καμίλα έφτασαν στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου λίγο πριν τις 12.30 το μεσημέρι.

«Θερμή» υποδοχή με δώρα

Πλήθος κόσμου, ντόπιοι αλλά και ξένοι επισκέπτες περίμεναν για να δουν τον πρίγκιπα και τη σύζυγό του, να τους φωτογραφήσουν και να τους χαιρετήσουν.

Μάλιστα στην προτομή του αρχαιολόγου Άρθρουρ Εβανς, έγινε ανταλλαγή δώρων. Στον πρίγκιπα Κάρολο, δόθηκε δώρο ένα μινωικό κύπελλο και στην Καμίλα μια καρφίτσα.

Ο… χιουμορίστας και αγχωμένος πρίγκιπας Κάρολος!

Πληροφορίες για την επίσκεψη μεταδίδουν φυσικά και τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης. Ένα από αυτά, η Daily Mail μεταφέρει διαλόγους που αποδεικνύουν πως αν μη τι άλλο ο Κάρολος έχει χιούμορ.

Σύμφωνα, λοιπόν, με την Daily Mail, ένας δημοσιογράφος τον ρώτησε σχετικά με τον γάμο του γιου του, Πρίγκιπα Χάρι, με την αμερικανίδα ηθοποιό Μέγκαν Μαρκλ. «Είστε έτοιμος για τον γάμο;» ήταν η ερώτηση.

Με τον Κάρολο να απαντά: «Είσαι ποτέ έτοιμος«;

Όμως οι χιουμοριστικοί διάλογοι δεν τελείωσαν εκεί. Σύμφωνα με το ίδιο Μέσο, κάποιος φώναξε στον Κάρολο: «Μεγαλειότατε, πώς είστε;» για να πάρει την εξής απάντηση: «Ακόμη ζωντανός«!

Πάταγο έκανε η Καμίλα!

Δεν ήταν όμως μόνο ο πρίγκιπας Κάρολος που βρέθηκε στο επίκεντρο. Η σύζυγός του, Καμίλα Πάρκερ, κατάφερε να κλέψει τις εντυπώσεις και για να ακριβολογούμε τις εντυπώσεις των… μικρών επισκεπτών!

Φωτογραφίες που δημοσιεύει το πρακτορείο Reuters, δείχνουν έναν πιτσιρικά να… χάνεται στην αγκαλιά της με την Καμίλα Πάρκερ να φαίνεται πως το… διασκέδασε δεόντως.

Άλλη μια στιγμή που το πρωτόκολλο έγινε… σμπαράλια, αφού σύμφωνα με αυτό, δεν προβλέπονται… αγγίγματα στα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Δείτε τις φωτογραφίες

Τόσο ο Κάρολος όσο και η Καμίλα, πολύ ευδιάθετοι, «έσπασαν» ξανά το πρωτόκολλο και χαιρέτησαν κόσμο δια χειραψίας, κάτι που συνέβη και αργότερα, αφού όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, ο πρίγκιπας Κάρολος δοκίμασε φαγητά στις Αρχάνες! Κάτι που επίσης απαγορεύεται από το πρωτόκολλο (σ.σ. το να δοκιμάζει φαγητό από… όποιον του προσφέρεται).

Το πριγκιπικό ζεύγος ξεναγήθηκε στον αρχαιολογικό της Κνωσού από την υπουργό Λυδία Κονιόρδου και τη ΓΓ του Υπουργείου, Μ. Βλαζάκη, και η Καμίλα συναντήθηκε με παιδιά από το 44ο δημοτικό σχολείο Ηρακλείου που βρίσκονταν εκεί.

Τα μινωικά πιάτα για τον Κάρολο

Μπροστά στα μάτια του πρίγκιπα παρασκευάστηκαν γεύματα με ρίζες … στη μινωική Κρήτη, από αγνά, παραδοσιακά προϊόντα, ακολουθώντας συνταγές που χάνονται στα βάθη του χρόνου. 

Τα τρία πιθάρια της φωτογραφίας περιείχαν φακές με σκόρδο, κόλιανδρο και μέλι, ενώ επίσης παρασκευάστηκαν:

Κοτόπουλο με σιδαμι σύκα και μέλι
Κοτόπουλο με αμπελόφυλλα και σύκα
Χοιρινό με πετιμέζι και αχλάδια
Χοιρινό με χοντρό και φασκόμηλο
Και αρνί με ξινό χοντρό 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ