Κόσμος

Ο Ερντογάν τα σπάει με ΗΠΑ - Απίστευτες δηλώσεις: Χάσατε το δικαίωμα μεσολάβησης στη Μέση Ανατολή

Πως οι Ηνωμένες Πολιτείες έχασαν το δικαίωμα να διαδραματίζουν ρόλο ως μεσολαβητές στη Μέση Ανατολή με την απόφασή τους να μεταφέρουν την πρεσβεία τους στο Ισραήλ στην Ιερουσαλήμ δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν επιλέξει να είναι μέρος του προβλήματος παρά η λύση με το τελευταίο βήμα τους και έχουν χάσει τον μεσολαβητικό ρόλο τους στην ειρηνευτική διαδικασία», ανέφερε ο Ερντογάν σε ομιλία του στη βρετανική δεξαμενή σκέψης Chatham House, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters που αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες αναμένεται να μετακινήσουν επίσημα σήμερα την πρεσβεία τους από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ, μια απόφαση που προκάλεσε ικανοποίηση στο Ισραήλ και οργή στους Παλαιστινίους.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ιρανοί πύραυλοι και Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν
Μέση Ανατολή 0

Κομβόι του ιρανικού στρατού σπεύδει άρον άρον στην Τεχεράνη (Βίντεο)-Αποκάλυψη: Οι Άραβες πρόδωσαν τους Ιρανούς βοηθώντας το Ισραήλ

Η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενημερώθηκαν από τους Ιρανούς για την επίθεση δύο ημέρες πριν γίνει,...