Κοινωνία

Οργή για το βίντεο με το παραφορτωμένο γαϊδουράκι στη Σαντορίνη - Παραπατά από το υπερβολικό βάρος


Στο βίντεο που ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook o Σταύρος Σοπιλιάδης, ο οποίος ζει και εργάζεται στη Σαντορίνη, φαίνεται το συμπαθές τετράποδο να κυκλοφορεί μέσα στη νύχτα, φορτωμένο με μεγάλες μαύρες σακούλες δεμένες στη ράχη του, μέσα στις οποίες πιθανόν να υπήρχε το εμπόρευμα κάποιου πλανόδιου πωλητή. Το υπερφορτωμένο γαϊδουράκι παραπατά μέσα στη νύχτα στα σοκάκια της Σαντορίνης, φανερά καταπονημένο από το υπερβολικό φορτίο που κουβαλούσε.

Ο κ. Σοπιλιάδης σχολιάζοντας την ανάρτησή του και την αποκρουστική εικόνα που εκείνος συνάντησε στα σοκάκια δηλώνει αηδιασμένος και λέει χαρακτηριστικά: «Σαντορίνη 2018, αυτοί είμαστε».

Μάλιστα, πριν από λίγο καιρό σε ρεπορτάζ της η Daily Mail είχε καυτηριάσει τον «παραδοσιακό» τρόπο μεταφοράς των τουριστών με τα γαϊδούρια, με τον δημοσιογράφο της που το υπέγραφε να επικαλείται μαρτυρίες τουριστών.

Το ρεπορτάζ αναφερόταν και στο περιστατικό με την Γερμανίδα τουρίστρια που πριν μερικά χρόνια έχασε τη ζωή της όταν ένα γαϊδουράκι την ποδοπάτησε.

Η πίεση αυξάνεται προς τους επαγγελματίες που προσφέρουν «βόλτες με γαϊδουράκια», κάτω από συχνά υψηλές θερμοκρασίες, με τα υποζύγια να συμπληρώνουν ακόμη και δεκάωρα εξαντλητικών δρομολογίων στα απότομα δρομάκια του νησιού, ανέφερε ο Άγγλος δημοσιογράφος.
Παράλληλα, τουρίστες από όλον τον κόσμο σε σχόλια τους στο trip advisor και παρόμοιες ιστοσελίδες, έχουν επικρίνει ιδιαιτέρως αυτές τις βόλτες, αποκαλώντας την πρακτική «βάρβαρη».

https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FBakas7Respect%2Fvideos%2F10211484324571451%2F&show_text=0&width=846

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοκάρει τον Μακρόν Γάλλος Στρατηγός ενώ αποχαιρετούν Οχέτινο-Νοβομπαχμούτοβκα οι Ουκρανοί-Το ρωσικό πυροβολικό εξόντωσε πιθανόν και Γάλλους Λεγεωνάριους

Το σίγουρο είναι ότι οι Ρώσοι θα φουλάρουν κατά των Ουκρανών εφόσον οι ΗΠΑ είναι απασχολημένες σοβαρά με το Ισραήλ και...