Κοινωνία

Ορίστε τι έγινε ένα από τα παροπλισμένα Boeing της Ολυμπιακής - Το αγόρασε Αμερικανός και το...έκανε σπίτι στο Ορεγκον (εικόνες, βίντεο)

Ο Μπρους Κάμπελ δεν είναι ένας συνηθισμένος συνταξιούχος.

Ο 68χρονος Αμερικανός ζει εδώ και μερικά χρόνια κοντά στο Πόρτλαντ σ’ ένα Boeing 727-200 που αγόρασε από τη δική μας Olympic Airways και μετέτρεψε σε σπίτι του. Ένα αεροσκάφος 180 θέσεων που έχει γίνει πόλος έλξης για τουρίστες, οι οποίοι θέλουν οπωσδήποτε να δουν από κοντά το ιδιόμορφο “airport apartment”.

Λάτρης των αεροπλάνων μια ολόκληρη ζωή ο πρώην μηχανικός έκανε πριν από λίγα χρόνια το όνειρό του πραγματικότητα: αγόρασε έναντι 100.000 δολαρίων το παροπλισμένο Boeing της Ολυμπιακής και το μετέφερε από την Ελλάδα στο Όρεγκον, όπου το εγκατέστησε καταμεσής σ’ ένα κομμάτι δάσους στο Χίλσμπορο, που είχε αγοράσει όταν ήταν ακόμη νέος.

Και τι είναι αυτό που τραβάει τόσους τουρίστες; Μα, το παρελθόν του Boeing, αφού μ’ αυτό είχε μεταφερθεί η σορός του Αριστοτέλη Ωνάση το 1975 στην Ελλάδα για την κηδεία του -συνοδεία, φυσικά της χήρας του, Τζάκι Κένεντι Ωνάση-.

Ο Κάμπελ ζει μόνος του στο αεροπλάνο, αφού δεν παντρεύτηκε, ούτε απέκτησε παιδιά. Τα μικρά τεχνικά προβλήματα δεν τον τρομάζουν. Ντουζιέρα το αεροσκάφος δεν διέθετε, αλλά έφτιαξε μία μόνος του.

Ούτε χρειάζεται να τρέχει κάθε τρεις και λίγο για ψώνια, αφού έχει συγκεντρώσει προμήθειες για δύο μήνες. Το πιλοτήριο του αεροπλάνου είναι ο χώρος που έχει μετατρέψει σε δωμάτιο ανάγνωσης και ψυχαγωγίας, ενώ διαθέτει και κουζίνα.

Και πώς είναι να ζει κανείς μέσα σ’ ένα αεροσκάφος; «Είναι σαν ένα μεγάλο παιχνίδι. Παράξενες πόρτες, παράξενα πατώματα. Eδώ κυρτώνει το ταβάνι, εκεί κλείνει. Απίθανος εσωτερικός κι εξωτερικός φωτισμός, κομψή εμφάνιση. Είναι μια διαρκής περιπέτεια εξερεύνησης, διασκεδαστική, που παρέχει σε εμένα,  το «φυτό» την ευκαιρία για νέες ανακαλύψεις», λέει ο 68χρονος, καμαρώνοντας για το… «σπίτι» του.

https://youtu.be/rKm5oF2p-II

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ