Πολιτική

Ονομαστική ψηφοφορία σήμερα για την αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια

Σήμερα το μεσημέρι αναμένεται να ψηφιστεί στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με τα «μέτρα για την ενίσχυση του θεσμού της αναδοχής και υιοθεσίας».

Εν μέσω κλυδωνισμών, για το επίμαχο άρθρο 8 του νομοσχεδίου, το οποίο προβλέπει την αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια, που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, θα πραγματοποιηθεί η ονομαστική ψηφοφορία.

Η συζήτηση που προηγήθηκε τις τελευταίες ημέρες, επικεντρώθηκε σχεδόν αποκλειστικά στο συγκεκριμένο άρθρο, καθώς προκάλεσε ισχυρούς εσωκομματικούς κλυδωνισμούς στον ΣΥΡΙΖΑ και στην Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Αν και μένει να φανεί η τελική στάση των βουλευτών στην ψηφοφορία, με την χαρτογράφηση που έχει γίνει, οι βουλευτές που προσανατολίζονται να καταψηφίσουν ή και να απέχουν είναι οι κ.κ: Γιάννης Μιχελογιαννάκης, Γεωργία Γεννιά και Θόδωρος Παραστατίδης.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...