Κόσμος

Οι Πόντιοι στοιχειώνουν τον Ερντογάν - Ανελέητο πογκρόμ από τον «Σουλτάνο» - Ο Πόντος ζει και γίνεται ο εφιάλτης της Τουρκίας - Βίντεο

Ο Πόντος ζει και φοβίζει στη Τουρκία. Δεν εξηγείται αλλιώς το απίστευτο μένος του καθεστώτος Ερντογάν.

Ο δρ Μαλκίδης παρακολουθεί πολύ στενά την υπόθεση του Γιάννη-Βασίλη Γιαϊλαλί και της συντρόφου του Μεράλ Γκεϊλανί η οποία αφέθηκε ελεύθερη μόλις τον Φεβρουάριο για τυπικούς λόγους. Πριν από λίγες ημέρες, όπως είπε στο pontos-news.gr, στον Πόντιο ακτιβιστή επιδόθηκε το κατηγορητήριο.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε αφορά την προσβολή του Μουσταφά Κεμάλ και του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και την εμπλοκή με τρομοκρατικές δραστηριότητες.

Η πρώτη δίκη ορίστηκε για τις 25 Ιουλίου, και αν κριθεί ένοχος αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης πάνω από 100 χρόνια! Αυτή είναι η ποινή που αντιμετωπίζει και ο Σελαχατίν Ντεμιρτάς, ο επικεφαλής του κύριου φιλοκουρδικού κόμματος της Τουρκίας ο οποίος συνελήφθη τον Νοέμβριο του 2016.

«Εκτιμώ ότι η δημοσιότητα που έχει πάρει η υπόθεση του Γιάννη-Βασίλη Γιαϊλαλί –άλλωστε ήμουν ένας από αυτούς που την πήγαμε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο–, θα εμποδίσει την Τουρκία από το να προχωρήσει στην καταδίκη, κυρίως για λόγους εντυπώσεων. Ωστόσο είναι ένα μη προβλέψιμο καθεστώς», σημείωσε.

Ο Θεοφάνης Μαλκίδης, ο οποίος έχει επαφή και με τους γονείς του φυλακισμένου στην Αδριανούπολη Δημήτρη Κούκλατζη, τους εξήγησε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ότι οι δύο περιπτώσεις είναι διαφορετικές, ωστόσο τους προετοίμασε για το ενδεχόμενο το κατηγορητήριο για τους δύο στρατιωτικούς να αργήσει πολύ με δεδομένο ότι ούτε οι δικηγόροι τους έχουν κάποια σαφή εικόνα.

Ο Ιμπραχίμ Γιαϊλαλί τραυματίστηκε το 1994 σε μια μάχη με τους αντάρτες του ΡΚΚ και αιχμαλωτίστηκε. Έμεινε αιχμάλωτος στα χέρια των ανταρτών δύο χρόνια και τρεις μήνες. Από τον όγδοο μήνα της αιχμαλωσίας του άρχισε να μετατρέπεται σε αρνητή του πολέμου και ακτιβιστή της ειρήνης.

Μετά την απελευθέρωσή του από τους αντάρτες του ΡΚΚ πέρασε από δίκη και καταδικάστηκε, με αποτέλεσμα να παραμείνει στις τουρκικές φυλακές επί 3,5 μήνες. Όσο ήταν αιχμάλωτος στα χέρια του ΡΚΚ, το τουρκικό κράτος πήγε στην οικογένειά του και είπε: «Μην μιλάτε πολύ γι’ αυτό το γεγονός, γιατί γνωρίζουμε ότι είστε Έλληνες»!

Πήγε στον πόλεμο για να υπερασπιστεί τον τουρκισμό και τραυματίστηκε. Αν πέθαινε, θα τον ανακήρυσσαν ιερομάρτυρα (σεχίτ). Μόλις έπεσε τραυματισμένος στα χέρια των ανταρτών, είπαν στην οικογένειά του ότι είναι Έλληνες και ότι δεν θα πρέπει να μιλούν δημοσίως για το γεγονός, για να μην διαπομπευθούν με τη δημοσιοποίηση της καταγωγής τους. Αυτή είναι η Τουρκία.

Την ίδια στιγμή, συγκλονίζει συγγραφέας Ταμέρ Τσιλιγκίρ που φυλακίστηκε για τις πολιτικές πεποιθήσεις του περιέγραψε τα φρικτά βασανιστήρια που βίωσε στις τουρκικές φυλακές.

"Ένα από τα βασανιστήρια στα οποία υποβαλλόμουν, έμενα κρεμασμένος από τα χέρια με το κορμί προς τα κάτω πάνω από 10 λεπτά και όταν με ξεκρεμούσαν δεν είχα πια κουράγιο να σταθώ στα πόδια μου. Άλλο βασανιστήριο ήταν η διαπέραση του σώματος με ρεύμα" είπε μεταξύ άλλων ο Ταμέρ Τσιλιγκίρ.

Ο συγγραφέας έκανε για 91 ημέρες απεργία πείνας διαμαρτυρόμενος για τις άθλιες συνθήκες κράτησης του. "Σε 91 ημέρες απεργία πείνας λάμβανα μόνο νερό, αλάτι και ζάχαρη και κατέληξα να ζυγίζω 45 κιλά. Όταν κάποιος παλεύει με την καρδιά του έχει τη δύναμη να σκεφτεί, να αντέξει και να βρει ιδέες. Έπειτα από 91 μέρες απεργία πείνας έχασα τη μνήμη μου, την όραση μου και έτσι ελευθερώθηκα για έξι μήνες για την υγεία μου".

"Πιστεύω ότι είναι ένα πολιτικό σκηνικό και πλάνο της Τουρκίας έχοντας του οκτώ Τούρκους εδώ, ότι κρατώντας ακόμα τους δύο Έλληνες θα φτάσουν σε κάποια συμφωνία να πάρουν του οκτώ δικούς τους και να δώσουν τους Έλληνες πίσω", ανέφερε ο Ταμέρ Τσιλιγκίρ σχετικά με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης.

Δείτε το βίντεο από το Epsilon:

https://www.youtube.com/watch?v=w1OlSwr3Y_w

Oπως έχουμε αναφέρει στο ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ, μετά την εμφάνιση ενόπλων ανταρτών στα βουνά του Πόντου, το τελευταίο διάστημα, το τουρκικό κράτος βρήκε έναν τρόπο για την αντιμετώπισή τους. Αποφασίστηκε λοιπόν να μοιραστούν όπλα σε χωρικούς, οι οποίοι χρίστηκαν εθελοντές πολιτοφύλακες για την «καταπολέμηση της τρομοκρατίας».

Μέχρι στιγμής 70 χωρικοί υπέβαλαν αίτηση και παρέλαβαν όπλα στο νομό Αργυρούπολης.

Οι χωρικοί, οι οποίοι πέρασαν από μια μίνι εκπαίδευση, συμμετέχουν κι αυτοί στις επιχειρήσεις του τουρκικού κράτους εναντίον των ενόπλων ανταρτών που δρουν στις ορεινές περιοχές του συνόρου των νομών Αργυρούπολης-Τραπεζούντας.

Ήδη έχουν ξεκινήσει περιπολίες στα ορεινά και δύσβατα μέρη, όπου συνήθως βρίσκουν καταφύγιο οι αντάρτες.

Oπως φαίνεται ήδη υπάρχει φλόγα, όπου θα γίνει μια μεγάλη φωτιά. Οι Τούρκοι αποφεύγουν στο να αναφέρονται στο εν λόγω ζήτημα, όποτε οι πληροφορίες που έρχονται είναι φιλτραρισμένες από το καθεστώς Ερντογάν.

Σε κάθε περίπτωση το θέμα είναι ότι οι τουρκικές Αρχές έχουν ανησυχήσει σοβαρά για το ξέσπασμα ενός νέου αντάρτικου στον Πόντο, ανεξάρτητα σε ποιους το καταλογίζουν.

https://www.youtube.com/watch?v=5Q-1M2x08Ow

 

https://www.youtube.com/watch?v=VaJH2x2_Kuc

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...