Ελληνοτουρκικά

Οι Έλληνες πιλότοι ξεφτίλισαν τους Τούρκους: Τους «τσάκισαν» πάνω από το Αιγαίο (βίντεο)

Φαίνεται πως οι Τούρκοι δεν βάζουν μυαλό. Παρά τις καθημερινές ήττες από τους Έλληνες πιλότους στο Αιγαίο, συνεχίζουν να παραβιάζουν τον ελληνικό ουρανό.

Αν και τις τελευταίες ημέρες έχουν μειωθεί οι παραβιάσεις λόγω της τουρκικής άσκησης «Efes 2018», την Τρίτη (09/05) σημειώθηκαν δύο εμπλοκές μεταξύ ελληνικών και τουρκικών μαχητικών.

Η πρώτη σημειώθηκε στις 11:23 βορειοδυτικά της Μυτιλήνης. Τα τουρκικά μαχητικά μπήκαν στο FIR Αθηνών στις 11:02. Ο σχηματισμός της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας απαρτιζόταν από ένα ζεύγος μαχητικών F-16 που ήταν και οπλισμένο.

Ελληνικά μαχητικά απογειώθηκαν από την Λήμνο και συνάντησαν τους Τούρκους τους οποίους αναγνώρισαν και αναχαίτισαν.

Παρά το… ξύλο που έφαγαν από τους Έλληνες χειριστές που τους είχαν λοκαρισμένους για αρκετή ώρα, συνέχιζαν να κινούνται προκλητικά πάνω από το Αιγαίο. Τότε, ξεκίνησε η αερομαχία… Μόλις σε δύο λεπτά το αποτέλεσμα είχε κριθεί και οι Τούρκοι έβγαιναν από το FIR Αθηνών.

Φαίνεται πως οι Τούρκοι πιλότοι δεν ήταν έμπειροι και μέσα σε ελάχιστο χρόνο τέθηκαν… νοκ άουτ. Αυτό βέβαια έχει προκαλέσει ανησυχία στους Έλληνες χειριστές που τρέμουν την ατζαμοσύνη των Τούρκων καθώς, ένας λάθος χειρισμός τους μπορεί να προκαλέσει ατύχημα. Το παράδειγμα της τραγωδίας με τον σμηναγό Ηλιάκη που σκοτώθηκε όταν ο Τούρκος χτύπησε από ασχετοσύνη (;) την καλύπτρα του Έλληνα πιλότου, είναι χαρακτηριστικό και πάντα το έχουν στο μυαλό τους οι χειριστές μας.

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΑΕΡΟΜΑΧΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΜΑΧΗΤΙΚΩΝ

https://youtu.be/t9lIk5vnwyM

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...