Κοινωνία

Ξάνθη: Παρατείνονται για ένα 24ωρο τα προληπτικά μέτρα μετά την πυρκαγιά στο εργοστάσιο

Παράταση 24ωρων ωρών δόθηκε στα προληπτικά προστατευτικά μέτρα που ξεκίνησαν να εφαρμόζονται σε περιοχές της Ξάνθης, μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε την Πρωτομαγιά στο εργοστάσιο κατασκευής μπαταριών Sunlight, στο Νέο Όλβιο.

Με νέα απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης, Κώστα Ζαγναφέρη, κλειστές θα παραμείνουν αύριο, Παρασκευή 4 Μαΐου, οι σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης όπως και οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί στους οικισμούς Νέο Ολβιο, Θαλασσιά, Αγ. Αθανάσιο, Κρεμαστή, Τοξότες, Εξοχή και Τύμπανο του Δήμου Τοπείρου και στους οικισμούς Καλλιθέα και Εύμοιρο του Δήμου Ξάνθης.

Τα προληπτικά μέτρα έχουν ισχύ μέχρι την ολοκλήρωση των απαραίτητων μετρήσεων. Τα αποτελέσματα για την ατμοσφαιρική ρύπανση και τα αιωρούμενα σωματίδια αναμένεται ότι θα γνωστοποιηθούν το βράδυ της Παρασκευής, ή το πρωί του Σαββάτου.

Στα προληπτικά μέτρα που εφαρμόζονται περιλαμβάνονται:

- Πλύσιμο του περιβάλλοντος χώρου και του εξωτερικού των σπιτιών με άφθονο νερό.

- Το εσωτερικό των σπιτιών να μείνει όσο το δυνατόν απομονωμένο από το εξωτερικό περιβάλλον (πόρτες και παράθυρα ερμητικά κλειστά).

- Οι κάτοικοι και ειδικά τα παιδιά να παραμένουν, ει δυνατόν τον περισσότερο χρόνο σε εσωτερικό χώρο.

- Όχι αγροτικές (βόσκηση και συγκομιδή κηπευτικών, κ.λ.π.) και λοιπές εργασίες σε εξωτερικό χώρο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...