Κόσμος

Ντόναλντ Τραμπ και Κιμ Γιονγκ Ουν θα συναντηθούν πιθανότατα στην Σιγκαπούρη

Η Σιγκαπούρη είναι η πιθανότερη τοποθεσία διεξαγωγής της συνόδου κορυφής του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, δήλωσε αξιωματούχος της κυβέρνησης των ΗΠΑ.

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν χαρακτήρισε την επικείμενη σύνοδο κορυφής που θα έχει με τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ μια «ιστορική» ευκαιρία, κατά τη διάρκεια των συνομιλιών του με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο, ο οποίος έκανε επίσημη επίσκεψη στην Πιονγκγιάνγκ, μετέδωσε το βορειοκορεάτικο πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Ο Κιμ είπε ότι η σύνοδος με τον αμερικανό πρόεδρο θα αποτελέσει «μια ιστορική συνάντηση» και «ένα εξαίρετο πρώτο βήμα». Έκρινε ότι θα συμβάλλει στη βελτίωση της κατάστασης στην κορεατική χερσόνησο και στην «οικοδόμηση ενός καλού μέλλοντος», πρόσθεσε το KCNA.

Αυτή ήταν η πρώτη φορά που ο Κιμ Γιονγκ Ουν αναφέρθηκε δημόσια στην επικείμενη σύνοδο κορυφής με τον Ντόναλντ Τραμπ, σημείωσε το νοτιοκορεάτικο πρακτορείο ειδήσεων Yonhap. Ο Μάικ Πομπέο ταξίδεψε στην Πιονγκγιάνγκ προκειμένου να συγκεκριμενοποιήσει τις λεπτομέρειες της κρίσιμης συνόδου κορυφής του Ντόναλντ Τραμπ και του Κιμ Γιονγκ Ουν, η οποία αναμένεται να λάβει χώρα σε μερικές εβδομάδες, και για να εξασφαλίσει την απελευθέρωση τριών Αμερικανών που βρίσκονταν φυλακισμένοι στη Βόρεια Κορέα.

Ο Κιμ ανέφερε ότι, αποδεχόμενος το αίτημα της Ουάσινγκτον ως προς αυτό, χορήγησε «αμνηστία» στους τρεις άνδρες «που είχαν φυλακιστεί στη Βόρεια Κορέα για τις δραστηριότητές τους» εναντίον της χώρας του, σύμφωνα με το KCNA. Η εξέλιξη χαρακτηρίστηκε διπλωματική επιτυχία για την Ουάσινγκτον και ήρε το τελευταίο μείζον εμπόδιο για τη διεξαγωγή της συνόδου κορυφής των Τραμπ και Κιμ. Σύμφωνα με το KCNA, υπήρξε ικανοποιητική συναίνεση με τον Πομπέο όσον αφορά τις λεπτομέρειες της συνόδου κορυφής.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοβαρές ζημιές υπέστη το Ρωσικό σκάφος "Yamal" στην Κριμαία- Απομακρύνεται η πιθανότητα Ρωσικής αποβατικής ενέργειας στην Οδησσό

Η Κριμαία δεν είναι ασφαλής για τον Ρωσικό στόλο, ο οποίος αναγκαστικά έχει μετακινηθεί κατά κύριο λόγο ανατολικότερα...