Κόσμος

Νέες εκκαθαρίσεις στην Τουρκία - Βαθιά το μαχαίρι στον Τουρκικό Στρατό βάζει από την Βρετανία ο Ερντογάν

Μπορεί ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν να βρίσκεται στην Βρετανία σε επίσημη επίσκεψη, οι διώξεις στην Τουρκία συνεχίζονται.

Τουλάχιστον 46 συλλήψεις έλαβαν χώραν στις 14 Μαΐου κατά τη διάρκεια ταυτόχρονων επιδρομών της αστυνομίας σε 15 επαρχίες, υπόπτων με συνδέσεις με το δίκτυο Gülen, σύμφωνα με μια πηγή δικαστικών.

Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν ύστερα από εντάλματα που εξέδωσε ο Γενικός Εισαγγελέας της Άγκυρας για 86 ύποπτους του δικτύου, τους οποίους χαρακτήρισαν οι τουρκικές αρχές ως Γκιουλενιστές (FETÖ), μεταξύ αυτών οι 25 είναι εν ενεργεία συνταγματάρχες και οι 47 παυθέντες συνταγματάρχες της τουρκικής διοίκησης χερσαίων δυνάμεων, δήλωσε η πηγή, που μίλησε υπό την προϋπόθεση της ανωνυμίας λόγω περιορισμών στην ομιλία στα μέσα ενημέρωσης.

Έχουν εκδοθεί άλλα 14 εντάλματα σύλληψης στην επαρχία Μπολού της Μαύρης Θάλασσας για δύο παυθέντες δασκάλους και 12 φοιτητές και αποφοίτους του Πανεπιστημίου Abant İzzet Baysal.

Ο Γενικός Εισαγγελέας του Μπολού εξέδωσε τα εντάλματα, αφού οι ύποπτοι κατηγορήθηκαν ότι χρησιμοποίησαν το ByLock, μια κρυπτογραφημένη εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα φέρονται ότι χρησιμοποιούν τα μέλη της FETÖ.

Οι αστυνομικές επιχειρήσεις για την σύλληψη των υπολοίπων υπόπτων συνεχίζονται, ανέφερε η πηγή.

Η FETÖ και ο αρχηγός της με έδρα τις Η.Π.Α. Fetullah Gülen πιστεύεται ότι έχουν ενορχηστρώσει το αποτυχημένο πραξικόπημα στις 15 Ιουλίου 2016, που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν 250 άνθρωποι και σχεδόν 2.200 να τραυματιστούν.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοκάρει τον Μακρόν Γάλλος Στρατηγός ενώ αποχαιρετούν Οχέτινο-Νοβομπαχμούτοβκα οι Ουκρανοί-Το ρωσικό πυροβολικό εξόντωσε πιθανόν και Γάλλους Λεγεωνάριους

Το σίγουρο είναι ότι οι Ρώσοι θα φουλάρουν κατά των Ουκρανών εφόσον οι ΗΠΑ είναι απασχολημένες σοβαρά με το Ισραήλ και...