Ένοπλες Συρράξεις

Νέα πυραυλική επίθεση του Ισραήλ κατά της Συρίας

Πύραυλοι που πιθανότατα εκτοξεύθηκαν από αεροσκάφη της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας έπληξαν την Πέμπτη αποθήκες όπλων που ανήκαν στο λιβανέζικο σιιτικό κίνημα Χεζμπολάχ κοντά στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Νταμπάα, στην κεντρική Συρία, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Εξι πύραυλοι εβλήθησαν εναντίον του στρατιωτικού αεροδρομίου στη Νταμπάα και των περιχώρων του, στον δυτικό τομέα της επαρχίας Χομς, και έπληξαν αποθήκες όπλων που ανήκαν στη λιβανέζικη Χεζμπολάχ», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διευθυντής αυτής της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης, ο Ράμι Αμπντελ Ραχμάν. «Οι πύραυλοι εκτοξεύθηκαν από το Ισραήλ», πρόσθεσε.

Πηγές στα σύνορα Λιβάνου-Συρίας ανέφεραν στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ισραηλινά αεροσκάφη έκαναν υπέρπτηση νωρίτερα στον λιβανέζικο εναέριο χώρο και «ορισμένα» συνέχιζαν να πετούν στην περιοχή, κάτι που άφηνε να εννοηθεί πως υπάρχει ενδεχόμενο να εξαπολυθούν κι άλλες επιδρομές.

«Αναχαιτίστηκαν»

Τα μαχητικά αεροσκάφη του Ισραήλ περνούν συχνά από τον λιβανέζικο εναέριο χώρο για να πραγματοποιήσουν επιδρομές στη Συρία.

Το συριακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA μετέδωσε από την πλευρά του ότι το στρατιωτικό αεροδρόμιο δέχθηκε την Πέμπτη επίθεση με πυραύλους.

«Ενα από τα στρατιωτικά μας αεροδρόμια έγινε στόχος πυραύλων που αναχαιτίστηκαν από την αντιαεροπορική άμυνά μας», μετέδωσε το SANA, επικαλούμενο πηγή προσκείμενη στον συριακό στρατό.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, το οποίο έκανε λόγο για «εκρήξεις στα περίχωρα του αεροδρομίου της Νταμπάα», ο στόχος της «επίθεσης» δεν επλήγη. Καμία πηγή δεν έχει κάνει λόγο για ανθρώπινες απώλειες μέχρι στιγμής.

Η Χεζμπολάχ, προσκείμενη στην Τεχεράνη, πολεμά στη Συρία στο πλευρό του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Ασαντ. Οι στρατιωτικές υποδομές της σιιτικής οργάνωσης στη χώρα, όπως και αυτές των δυνάμεων του Ιράν που έχουν αναπτυχθεί στο πεδίο, έχουν πληγεί επανειλημμένως από αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ τις τελευταίες εβδομάδες.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ