Ελληνοτουρκικά

"Μου συμπεριφέρθηκαν καλά οι Έλληνες" δήλωσε ο Τούρκος - Επέστρεψε σήμερα στην Αδριανούπολη

Με απόφαση δικαστηρίου απελάθηκε ο Τούρκος χειριστής εκσκαφέα που είχε συλληφθεί το μεσημέρι της Τετάρτης στις Καστανιές Έβρου, καθώς είχε εισέλθει παράνομα στην Ελλάδα την ώρα που εκτελούσε χωματουργικές εργασίες.

Η διαδικασία ολοκληρώθηκε με ταχύτητα και ο Τούρκος επέστρεψε στην πατρίδα του. Είναι χαρακτηριστικό ότι πολλοί δημοσιογράφοι περίμεναν από το πρωί στην άλλη πλευρά των συνόρων, καθώς η υπόθεση είχε λάβει διαστάσεις στη γειτονική χώρα.

Στις πρώτες δηλώσεις που έκανε στους Τούρκους δημοσιογράφους, ο Μουσά Αλερίκ τόνισε πως του συμπεριφέρθηκαν καλά όσο ήταν υπό κράτηση.

«Πηγαίνοντας στη δουλειά μου, μπήκα κατά λάθος στην άλλη πλευρά. Για μια στιγμή πέρασα τους Έλληνες στρατιώτες για Τούρκους στρατιώτες. Και πήγα δίπλα τους. Όταν πήγα δίπλα τους, κατάλαβα ότι ήταν Έλληνες στρατιώτες. Επειδή δεν γνώριζα ξένη γλώσσα, δεν μπορούσα να τους εξηγήσω. Χωρίς να το καταλάβω πέρασα με τον εκσκαφέα τα σύνορά τους. Δεν προέβαλα καμία αντίσταση. Μου είπαν ότι εσύ υπέπεσες σε παράπτωμα. Δεν έγινε κάτι άσχημο», δήλωσε ο Αλερίκ, τον οποίο όταν πέρασε τα σύνορα και μπήκε στην Τουρκία, τον υποδέχθηκε η γυναίκα του Μπεντριγέ, ο γιος του Ονούρ, συγγενείς αλλά και ο δήμαρχος της Αδριανούπολης, ο οποίος μάλιστα ευχαρίστησε την Ελλάδα και το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών για το ενδιαφέρον που επέδειξαν και ευχήθηκε οι καλές σχέσεις Τουρκίας και Ελλάδας να συνεχιστούν.

Όλα αυτά την ώρα που οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί παραμένουν έγκλειστοι στις φυλακές της Αδριανούπολης, εδώ και πάνω από δύο μήνες, χωρίς να γνωρίζουν ακόμη ποιες ακριβώς είναι οι κατηγορίες που τους βαρύνουν.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...