Κόσμος

Μουχαρέμ Ιντζέ: Ποιος είναι ο «Ελληνοφάγος» ηγέτης της τουρκικής αντιπολίτευσης - Δεν θέλει αλλαγή της Συνθήκης της Λωζάνης [Βίντεο]

Μπορεί για πολλούς ο υποψήφιος του Τουρκικού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος να ήρθε... από το πουθενά, ωστόσο φαίνεται πως στην Τουρκία τα πεπραγμένα του είναι αρκετά γνωστά.

«Κεμαλικός» μέχρι το κόκαλο και «Ελληνοφάγος», ο Μουζαρέμ Ιντζέ έχει στο παρελθόν φροντίσει να δείξει το «ποιόν» του, με προκλητικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας.

Η επίσκεψη Παπανδρέου και οι «εμπρηστικές» δηλώσεις

Όπως μετέδωσε και το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ήταν Νοέμβριος του 2013 όταν ο Γιώργος Παπανδρέου επισκεπτόταν την Τουρκία ως πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Ο πρώην πρωθυποουργός σε ένδειξη φιλίας φύτεψε ένα δένδρο στον πλατεία Γκεζί, με «οικοδεσπότες» του όλου… event να είναι οι Κεμαλιστές.

Σχολιάζοντας την επίσκεψη λοιπόν ο Ινζτέ σχολίασε πως «ευτυχώς που αποδειχτήκαμε ελληνοφάγοι». Προχωρώντας ακόμα παραπέρα «πανηγύρισε» που οι Τούρκοι απέφυγαν τον… κίνδυνο να έχουν ελληνικά ονόματα, κάτι που θα γινόταν, όπως είπε, εαν στον Μικρασιατικό πόλεμο ο Κεμάλ δεν νικούσε τους Έλληνες.

https://www.youtube.com/watch?v=_IkveBI5vbc

Δεν βάζει θέμα αμφισβήτησης της Λωζάνης

Ωστόσο παρά την «»ελληνοφαγία», ο Ιντζέ δεν φαίνεται να θέτει ζήτημα Λωζάνης. Σε ομιλία του προς τους ψηφοφόρους του είχε δηλώσει πως η Τουρκία αντί για αλλαγή της Λωζάνης θα πρέπει να θέτει θέμα εφαρμογής της συνθήκης αυτής.

Ανέφερε επίσης πως δεν υπογράφηκε μόνο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας αλλά και με άλλες χώρες.

Εκσυγχρονιστής και λαϊκιστής

Ο ίδιος ισχυρίζεται και υποστηρίζει πως είναι εκσυγχρονιστής, όμως για χάρη των καμερών και των ψηφοφόρων… κάνει τα πάντα. Παραδοσιακοί χοροί, συμμετοχή σε διάφορα έθιμα (με τηλεοπτική κάλυψη βεβαίως), ακόμα και… ξύρισμα on camera πειλαμβάνονται στο φτιάξιμο του προφίλ του.

Ο Ερντογάν διατείνεται πως είναι «γιαλαντζί» δημοκράτης, και πως ο μόνος που μπορεί να εγγυηθεί την δημοκρατία στην Τουρκία είναι ένας: ο ίδιος.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ