Κύπρος

"Μας διαλύετε - Αν η πολιτική απόφαση είναι ειλημμένη, να μας το πείτε" - Σφοδρή επίθεση από τους αξιωματικούς της Ε.Φ. εναντίον της πολιτικής ηγεσίας

Σύμφωνα με την κυπριακή εφημερίδα Φιλελεύθερος και σχετικό «καυτό» άρθρο, έρχονται για πρώτη φορά στην δημοσιότητα τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει η κυπριακή δημοκρατία και συγκεκριμένα οι ένοπλες δυνάμεις της από την πλήρως αναβαθμισμένη παρουσία της τουρκικής απειλής στα …κατεχόμενα.  

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αξιωματικών της Ε.Φ., συνταγματάρχης Χρίστος Ψαράς, μίλησε αποκαλύπτοντας πολλά από όλα συμβαίνουν στην Εθνική Φρουρά , προσπαθώντας να ταρακουνήσει την πολιτική ηγεσία σε όλες τις βαθμίδες της για τους κινδύνους που παραμονεύουν.  

Ο  ο κ. Ψαράς επεσήμανε τα εξής:

  1. Ξεκάθαρη αρχή, κάθε πολιτική απόφαση σεβαστή και εκτελεστέα. Η διαφορά έγκειται στο ότι λαμβάνονται στρατιωτικές αποφάσεις εν αγνοία μας.
  2. Ανεξήγητη η απουσία αξιωματικών από τις διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό εν αντιθέσει με την άλλη πλευρά, τον εχθρό.
  3. Ενδέχεται κάποιοι σύμβουλοι να είναι χρήσιμοι αλλά καθηκόντως είναι το ΓΕΕΦ που μελετά, επεξεργάζεται και εκπονεί σχέδια.
  4. Σοβαρό μειονέκτημα, από στρατιωτικής άποψης, η κατάργηση των κοινών ασκήσεων Ελλάδος-Κύπρου για την υλοποίηση του ενιαίου αμυντικού δόγματος.
  5. Η μείωση της στρατιωτικής θητείας, που ποτέ δεν μας έβρισκε αντίθετους, εν μια νυκτί, χωρίς τον στοιχειώδη προϊδεασμό του ΓΕΕΦ αντιστοιχεί με τον εμπορικό όρο «κλειστό μέχρι νεωτέρας».
  6. Η συνεχόμενη απόσπαση των στελεχών της Ε.Φ. στο Υπουργείο Δικαιοσύνης εκτός από τη στέρησή τους, στέλνει και το εσφαλμένο μήνυμα ότι η άμυνα δεν έχει ανάγκες.
  7. Μείωση αποστολής σπουδαστών στις παραγωγικές σχολές της Ελλάδος προδιαγράφει με μαθηματική ακρίβεια τη συρρίκνωση της Ε.Φ.
  8. Η μη διάθεση της εισφοράς για την άμυνα σε βάρος των εξοπλιστικών προγραμμάτων αφήνει ανεκπλήρωτα κενά και την άμυνα εκτεθειμένη.
  9. Ο όρος «δύναμη αποτροπής» δεν συναντάται στη στρατιωτική ορολογία. Υπάρχουν φίλιες ή εχθρικές δυνάμεις, υπάρχει αντικειμενικός σκοπός (ΑΝΣΚ). Για εμάς είναι η Κερύνεια και δεν αναφερόμαστε σε ανταλλαγές περιουσιών αλλά στην απελευθέρωση κατεχομένων εδαφών. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν ξεχνάμε το «Δεν Ξεχνώ». Υπάρχουν αμυντικές και επιθετικές επιχειρήσεις. Λίγη άμυνα δεν υπάρχει.
  10. Στην «πολιτική των κανονιοφόρων» δεν μπορεί να μας επιβληθεί η λογική «του καλού παιδιού». Εμείς δεν έχουμε την ευχέρεια ή τη δυνατότητα να διαχωρίζουμε τους Τουρκοκύπριους από τους Τούρκους, ούτε και να τους αποκαλούμε συμπατριώτες μας. Η στολή, η εκπαίδευση και η αποστολή τους είναι το ίδιο και το αυτό. Τα οπλικά τους συστήματα είναι στραμμένα προς τις δικές μας θέσεις, στους κατοικημένους τόπους μας και εναντίον των στρατιωτών μας, χωρίς προεπιλογή των στόχων τους.
  11. Είναι προφανές ότι κάποιοι, για τους δικούς τους λόγους, δεν μας συμπαθούν ή μας αντιμετωπίζουν ως περιττό έξοδο. Πέρα από ιδεοληψίες, μακάρι να είμαστε αχρείαστοι και μακάρι η Άγκυρα και το ψευδοκράτος να άλλαζαν στρατηγικούς σχεδιασμούς σε βάρος των Ελλήνων της Κύπρου, με ευχές και παρακάλια. Στην εσχάτη των περιπτώσεων, εάν η πολιτική απόφαση είναι ειλημμένη, θα πρέπει εμείς οι στρατιωτικοί να το γνωρίζουμε, γιατί είναι άλλο η παράδοση και άλλο η κατάθεση των όπλων.

Την ίδια ακριβώς στιγμή ενεργοποιούνται τα σχέδια των Τούρκων για την δημιουργία αεροναυτικής βάσης στην Αμμόχωστο , ενώ οι νεο-οθωμανοί αποστέλλουν συνεχώς ενισχύσεις σε έμψυχο και άψυχο υλικό  στο νησί.

Η Άγκυρα  ήδη έχει ξεκινήσει την δημιουργία  στην Αμμόχωστο ναυτικής βάσης ενώ εκσυγχρονίζει  και το παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου μεταφέροντας ελικόπτερα και UAV, για τα σχέδια της τόσο κατά της κυπριακής δημοκρατίας όσο και για τις βλέψεις της  στην Α.Μεσόγειο.

Ο Ερντογάν έδωσε εντολή για σχέδιο ελέγχου της νότιας πλευράς του νησιού.

Η βάση , ως νέος «πύργος Ρουμελί Χισάρ» έχει αποστολή να ελέγχει πλήρως από την Αμμόχωστο με πολεμικά πλοία, (φρεγάτες, τορπιλακάτους, κορβέτες και υποβρύχια), μια τεράστια περιοχή στο νότο..μέχρι τις ισραηλινές και συριακές ακτές.

Από τον Αμμόχωστο η Τουρκία θα ελέγχει :

Τα  κοιτάσματα φυσικού αερίου εντός της κυπριακής ΑΟΖ, αλλά  και αυτά της Συρίας, Λιβάνου, ενώ τουρκικά πολεμικά θα βρεθούν κοντά στο Ισραήλ δείχνοντας τις προθέσεις της νέας τουρκικής  ισλαμιστικής ελίτ της  κατά της Ιερουσαλήμ ...στην οποία ξεκίνησε η δημιουργία του Τρίτου Ναού και αυτό είναι αιτία πολέμου για τον σουλτάνο.

Η Τουρκία  δεν θέλει μόνο κυριαρχία στον βορρά, αυτήν την έχει,  αλλά  θέλει στρατιωτική κυριαρχία και στον νότο και ειδικά στην κυπριακή ΑΟΖ λόγω των κοιτασμάτων. Αυτό όμως είναι το «σκαλοπάτι» διότι απώτερο σχέδιο είναι η ολική υφαρπαγή της Κύπρου στην τουρκική επικράτεια με «όπλο» τον τουρκικό πληθυσμό που αυξάνεται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς.

Όλα αυτά ενώ ο Ερντογαν αναμένεται να δώσει την εντολή απόπλου του τουρκικού πλωτού γεωτρύπανου για την νότια πλευρά της Κύπρου.

Επίσης έχουμε την έντονη παρουσία τουρκικών υποβρυχίων μεταξύ της Κερύνειας και της Αμμοχώστου αλλά και …πιο κάτω.

Όλα αυτά , ειδικά η κάθοδο του πλωτού γεωτρύπανου προμηνύουν άσχημες εξελίξεις τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Κύπρο , διότι όπως έχουμε αναφέρει πολλάκις…το 2010 σε ειδική σύσκεψη του Ερντογάν με την στρατιωτική ηγεσία αποφασίστηκε ότι για το θέμα των υδρογονανθράκων είναι εφικτή  ακόμη και μια «σύρραξη» με την Ελλάδα έστω και μικρού χρονικού διαστήματος.

https://youtu.be/-ixKDBDeCt4?t=2

https://youtu.be/BombNlb0dd8?t=1

https://youtu.be/W_6QA8DJX8E

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...