Κόσμος

Μητέρα-στρατιωτικός πυροβόλησε ληστή που απειλούσε τα παιδιά της (Βίντεο)

Ένοπλος προσπάθησε να κλέψει μικρούς μαθητές. Σοκάρουν τα πλάνα τη στιγμή που τον σκοτώνει μητέρα στρατιωτικός που περίμενε τις κόρες της.

Στα δραματικά πλάνα φαίνεται ο 21χρονος Elivelton Neves Moreira να πλησιάζει μαθητές με όπλο έξω από ιδιωτικό σχολείο στο Σάο Πάολο.

Η απόπειρά του να κλέψει τους μαθητές είχε αιματηρή κατάληξη. Η 42χρονη στρατιωτικός Katia da Silva Sastre που περίμενε τις κόρες της έβγαλε το όπλο της και τον πυροβόλησε τρεις φορές.

Στο βίντεο φαίνεται ο Moreira, που πέθανε αργότερα στο νοσοκομείο, να πέφτει προς τα πίσω κρατώντας το στήθος του.

Η στρατιωτικός έβαλε το πόδι της στο στέρνο του και πέταξε την τσάντα της. Η στρατιωτικός τιμήθηκε ως ηρωίδα για τη θαρραλέα πράξη της και τιμήθηκε σε τελετή του κυβερνήτη του Σάο Πάολο την Κυριακή.

Επαινούν τη στρατιωτικό για την ηρωική πράξη

Αν και ο ληστής πέθανε αργότερα την ίδια μέρα στο νοσοκομείο, η στρατιωτικός επαινείται για τις ενέργειές της παρά την τραγική κατάληξη.

Η στρατιωτικός είναι μητέρα δύο κοριτσιών ηλικίας 7 και 2 ετών. Εργαζόταν για 20 χρόνια στις αρχές και είναι παντρεμένη με υπολοχαγό της αστυνομίας.

Το τρομακτικό συμβάν έγινε το Σάββατο ενώ η Sastre περίμενε να ανοίξουν οι πύλες του Ferreira Master School. Ο δράστης πλησίασε τους μαθητές και έβγαλε όπλο για να τους κλέψει μπροστά στα έντρομα μάτια μαμάδων και παιδιών.

Το σχολείο θα φιλοξενούσε ένα πάρτι για την Ημέρα της Μητέρας. Η στρατιωτικός είχε έτοιμο το όπλο της αφού ειδοποιήθηκε για τον κίνδυνο από μια άλλη γυναίκα και αντέδρασε άμεσα στην απειλή.

«Δεν ήξερα αν θα πυροβολήσει τα παιδιά ή τις μητέρες ή τον φύλακα στην πύλη του σχολείου. Σκεφτόμουν μόνο να υπερασπιστώ τη ζωή των παιδιών, των μαμάδων, της κόρης μου και τη δική μου. Έπρεπε να ενεργήσω γρήγορα για να τον εμποδίσω να βλάψει κάποιον. Είναι ευχάριστο να βρίσκεσαι στο κατάλληλο μέρος για να σώσεις ζωές».

https://www.youtube.com/watch?v=grqPiM2CDck

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...