Ρωσία

Μαχητικά ΜiG-31 εξοπλισμένα με πυραύλους κατά δορυφόρων - Μεγάλο βήμα για την Ρωσική Αεροπορία (Βίντεο)

Μαχητικά αεροσκάφη που μπορούν να πετάξουν μέχρι τα ανώτερα στρώματα της στρατόσφαιρας και φέρουν πυραύλους, οι οποίοι διαθέτουν την ισχύ και την τεχνολογία να καταρρίψουν ακόμη και δορυφόρους, υποστηρίζει πως περιλαμβάνει στο οπλοστάσιό της η ρωσική Αεροπορία.

Ο διοικητής της αεροπορικής βάσης στο Κοτίλοβο, μιλώντας στη ρωσική τηλεόραση, υποστήριξε ότι τα MIG-31 μπορούν να μεταφέρουν τουλάχιστον 4 μακράς εμβέλειας πυραύλους υψηλής ισχύος, R-33, οι οποίοι μπορούν να καταστρέψουν μέχρι και  δορυφόρους.

Εκπρόσωποι του ΝΑΤΟ εξέφρασαν το έντονο ενδιαφέρον τους για τις δηλώσεις του Ρώσου διοικητή, καθώς το συγκεκριμένο πρόγραμμα, δηλαδή η πτήσεις αεροσκαφών στη στρατόσφαιρα και η κατάρριψη δορυφόρων, φερόταν να έχει εγκαταλειφθεί εδώ και πολλές δεκαετίες με το ακυρωθέν  αμερικανικό πρόγραμμα F-15/ ASM-135 ASAT στα τέλη της δεκαετίας του ΄80.

Η ρωσική τηλεόραση παρουσίασε και βίντεο, από κάμερα που βρίσκεται στο πιλοτήριο ενός MIG, το οποίο πετά σε μεγάλο ύψος.

https://www.youtube.com/watch?v=ebw21Db04ys

https://www.youtube.com/watch?v=wf3KCkRepVk

https://www.youtube.com/watch?v=WAhEdCCc9U4

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...