Πολεμικό Ναυτικό

Μέγα το της θαλάσσης κράτος - Ετοιμη να ξεσπάσει η ελληνική «Καταιγίδα» στο Αιγαίο (βίντεο)

Στον αστερισμό της μεγάλης έτησιας άσκησης "Καταιγίς 2018" περνάει στο προσεχές διάστημα το Πολεμικό Ναυτικό. Μια άσκηση που θα διεξαχθεί σε όλο το Αιγαίο με το σύνολο των μονάδων του Ελληνικού Στόλου, που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα. Μεγαλεπίβηλος στόχος από τα τέλη της περασμένης χρονιάς είναι και η συμμετοχή της φρεγάτας "Κανάρης" στην οποία τους τελευταίους μήνες συντελείται ένα επισκευαστικό θαύμα.

Κύριος αντικειμενικός σκοπός της άσκησης είναι η διατήρηση και προαγωγή του επιπέδου της επιχειρησιακής και μαχητικής ικανότητας των υπηρεσιών και μονάδων, και η επίδειξη ισχυρής ναυτικής παρουσίας στο θαλάσσιο χώρο του Αρχιπελάγους. Επίσης, προβλέπεται η εκτέλεση πολλαπλών αντικειμένων στο πλαίσιο της διακλαδικής συνεργασίας με τους άλλους κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και η δοκιμή ειδικών σχεδίων και η εφαρμογή πειραματικών και καινοτόμων τακτικών.

Η "Καταιγίς 2018" πραγματοποιείται σε μια ευαίσθητη και ταυτόχρονα κομβική συγκυρία για το Πολεμικό Ναυτικό. Η μεγαλύτερη ετήσια άσκηση είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για το Πολεμικό Ναυτικό να αφήσει πίσω τα γεγονότα που προβλημάτισαν κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών. Την ίδια ώρα μπορεί να αποτελέσει την καλύτερη απάντηση στις εύκολες επικρίσεις αλλά και στις συνεχείς προκλήσεις της γείτονος. Όπως και στο εντυπωσιακό με το οποίο το ΔΕΔΗΣ του Γενικού Επιτελείου άνοιξε την αυλαία της περσινής "Καταιγίδας" με σύνθημα: "Μέγα το της Θαλάσσης Κράτος".

Πηγή

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ