Σκοπιανό

Μάρδας για «Μακεδονία του Ίλιντεν»: «Δεν είναι η καλύτερη δυνατή λύση, πρέπει να βρεθεί μια άλλη»

Ως μια λύση που δεν είναι ούτε επιτυχής ούτε δέουσα για το Σκοπιανό χαρακτήρισε το «Μακεδονία του Ίλιντεν» ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Μάρδας.

Mιλώντας στο Θέμα 104,6, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνσιε ότι η ονομασία που έχει πέσει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης «Δεν είναι η καλύτερη δυνατή λύση, πρέπει να βρεθεί μια άλλη» και εξήγησε ότι για τον ίδιο η καλύτερη λύση είναι η λέξη Μακεδονία να είναι «όρος σε μια λέξη και μάλιστα να είναι ο δεύτερος όρος σε αυτή».

Όπως είπε «είναι δύσκολο να μην υπάρχει το όνομα Μακεδονία. Είναι ένα σύνολο παραγόντων που δεν επιτρέπουν κάτι τέτοιο και δεν αναφέρομαι στα ιστορικά αλλά σε λάθη ή παραλείψεις».

Κατά τον κ. Μάρδα ο όρος "Δημοκρατία της Μακεδονίας" «πρέπει να εξαφανιστεί από εγκυκλοπαίδειες και λεξικά».

Ερωτηθείς για τη «μακεδονική γλώσσα» ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «όπως δεν υπάρχει μακεδονική εθνότητα, το θέμα μακεδονική γλώσσα μπερδεύει. Πρέπει να βρεθεί ένας όρος που να τα περιλαμβάνει όλα π.χ. νεομακεδονική».

«Πιστεύω ότι οι Αμερικανοί θεωρούν μη εφικτό το "Μακεδονία του Ίλιντεν". Γνωρίζουν Ιστορία και ποιοι σύμβουλοι στα Σκόπια πρότειναν αυτό» είπε ο κ. Μάρδας.

Για την επίθεση σε βάρος του Γιάννη Μπουτάρη ξεκαθάρισε ότι «όταν απειλείται η ζωή δεν υπάρχει καμία ανοχή. Εδώ είχαμε απειλή κατά της ζωής. Ένας ηλικιωμένος άνθρωπος έπεσε στο έδαφος και πήγε στο νοσοκομείο».

«Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο ανοχής. Μπορεί να υπάρχουν πολλές διαφωνίες αλλά φανταστείτε σε οποιαδήποτε διαφωνία αυτός με τον οποίο διαφωνείς να βρίσκεται στο έδαφος και να πηγαίνει στο νοσοκομείο. Το ξύλο δεν είναι επιχείρημα» κατέληξε για το θέμα ο κ. Μάρδας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές