Εθνικά θέματα

Κουβέλης: Αγνωστο πότε θα απελευθερωθούν οι δύο Έλληνες αξιωματικοί

Ο αναπληρωτής υπουργός άμυνας Φώτης Κουβέλης μιλώντας σε επιτροπή της Βουλής ανέφερε ότι κανείς δεν μπορεί να μιλήσει με σαφήνεια για το πότε θα απελευθερωθούν οι δύο Έλληνες αξιωματικοί που βρίσκονται στις τουρκικές φυλακές.

«Στην βάση στοιχείων που συνεκτιμώ και συναξιολογώ πως δεν υπάρχει χρονική εκτίμηση, κανείς δεν μπορεί να μιλήσει με σαφήνεια για το χρόνο απελευθέρωσης αφού η κράτηση των δύο έχει ενταχθεί σε μια εθνικιστική απαράδεκτη πολιτική Ερτογάν ενόψει εκλογών»

Ο κ. Κουβέλης άφησε αιχμές και για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η τουρκική δικαιοσύνη και τις παρεμβάσεις που δέχεστε λέγοντας ότι ο Ερτογάν με δηλώσεις που έχει κάνει σαφές πως θα μπορούσε να κάνει βήματα στην τουρκική δικαιοσύνη προκειμένου να ρυθμιστεί το θέμα των δύο Ελλήνων αξιωματικών αν η Ελλάδα έμπαινε στη λογική διαπραγμάτευσης και ανταλλαγής με τους Τούρκους που έτυχαν χορήγησης ασύλου.

Όσον αφορά την ευρύτερη στάση της Τουρκίας ο αναπληρωτής υπουργός τόνισε πως η ένταση από την πλευρά της γειτονικής χώρας θα αυξάνεται και αυτό που επιδιώκει είναι να εξασφαλίσει ένα πεδίο με δήθεν αμφισβητούμενα ζητήματα προκειμένου να βρεθεί παρούσα στην ευρύτερη περιοχή της κυπριακής ΑΟΖ.

Ο κ.Κουβελης ανέφερε ότι η Ελλάδα ούτε δέχεται ούτε μπαίνει στη λογική συζήτησης για εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα που είναι καθορισμένα με σαφείς συνθήκες όπως είναι αυτές της Λωζάνης και των Παρισίων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ