Διατροφή

Καρδιαγγειακές παθήσεις: Ποιο είναι το πρωινό που μειώνει τον κίνδυνο

Αν ανησυχείς για την υγεία της καρδιάς σου, μία έρευνα που δημοσιεύθηκε στο American Journal of Hypertension, δίνει τη λύση, καθώς αναφέρει πως το γιαούρτι, μπορεί να είναι το καλύτερο «προληπτικό φάρμακο» για τις καρδιοπάθειες.

Η μελέτη εξέτασε ανθρώπους με υψηλή πίεση, περίπου 56.000 γυναίκες ηλικίας 30-55 και πάνω από 18.000 άνδρες ηλικίας 40-75.

Δεδομένου ότι η υψηλή αρτηριακή πίεση μπορεί να οδηγήσει σε καρδιαγγειακά προβλήματα, σύμφωνα με τη μελέτη, οι ερευνητές προσπάθησαν να βρουν δεσμούς μεταξύ δίαιτας και καρδιαγγειακής υγείας. Βασισμένη σε προηγούμενες έρευνες, που έδειξαν τη σχέση μεταξύ υψηλής κατανάλωσης γαλακτοκομικών προϊόντων και χαμηλότερων ποσοστών εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων, η μελέτη εξέτασε ειδικά τον ρόλο που παίζει το γιαούρτι στην προστασία από αυτές.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι, οι συμμετέχοντες που κατανάλωναν περισσότερες από δύο μερίδες γιαουρτιού την εβδομάδα, είχαν 20% λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν καρδιακές παθήσεις ή εγκεφαλικά επεισόδια στο μέλλον, σύμφωνα με το Science Daily.

Οι γυναίκες εμφάνισαν μείωση κατά 30% του κινδύνου καρδιακής προσβολής, ενώ οι άνδρες παρουσίασαν μείωση της τάξεως του 19%.

«Το γιαούρτι μπορεί να ωφελήσει την υγεία της καρδιάς από μόνο του ή ως ένα σταθερό μέρος μιας δίαιτας πλούσιας σε φρούτα, λαχανικά και δημητριακά ολικής αλέσεως», δήλωσε ο Justin Buendia, ένας από τους συγγραφείς της μελέτης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης