Ελληνοτουρκικά

Κανονιοφόρος «Αρματωλός»: Ο υποδειγματικός χειρισμός του Έλληνα κυβερνήτη για να μην μπει στα τουρκικά χωρικά ύδατα

Διαπιστευτήρια ναυτοσύνης έδωσε το πλήρωμα και κυρίως ο κυβερνήτης της Κανονιοφόρου "Νικηφόρος. Με τον ψύχραιμο και υποδειγματικό χειρισμό του πλοίου του Πολεμικού μας Ναυτικού κατάφερε να μην προσδώσει διαφορετικές διαστάσεις σε ένα περιστατικό με αμιγώς τουρκική υπαιτιότητα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του OnAlert ο αξιωματικός του Πολεμικού μας Ναυτικού δεν επέλεξε να δώσει δεξιόστροφη κατεύθυνση στην Κανονιόφορο προκειμένου να αποφύγει την επακούμβηση. Όπως εξηγούσαν καλά ενημερωμένες πηγές εαν ακολουθούσε την συγκεκριμένη πορεία ήταν αρκετές οι πιθανότητες να περάσει σε τουρκικά χωρικά ύδατα πυροδοτώντας ενδεχόμενες άλλου είδους εξελίξεις.

Ωστόσο όπως έγραψε το OnAlert έχουν ήδη γίνει όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες για την απόδοση πονικών και αστικών κυρώσεων βάσει του διεθνούς ναυτικού δικαίου. Άλλωστε σύμφωνα με τις πληροφορίες του OnAlert το τουρκικό πλήρωμα δεν ανταποκρίθηκε σε καμία από τις ηχητικές προειδοποιήσεις του Πολεμικού μας Ναυτικού λίγο πριν την επακούμβηση.

Σύμφωνα και με την επίσημη ανακοίνωση του ΓΕΝ και μετά το συμβάν το τουρκικό εμπορικό πλοίο αύξησε ταχύτητα και απομακρύνθηκε, κινούμενο προς τις πλησιέστερες ακτές της Τουρκίας, χωρίς να απαντήσει στις κλήσεις ασυρμάτου της κανονιοφόρου ΑΡΜΑΤΩΛΟΣ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ