Κόσμος

Και ρωσικά πυροσβεστικά ελικόπτερα αγοράζει ο Ταγίπ Ερντογάν

Και ρωσικά πυροσβεστικά ελικόπτερα αγοράζει ο Ερντογάν και συγκεκριμένα η τουρκική εταιρία Kaan Air. Η συμφωνία που υπογράφηκε αφορά 3 ελικόπτερα Ka-32A11BC, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η κρατική ρωσική εταιρεία Russian Helicopters. 

Η συμφωνία υπογράφηκε στο περιθώριο της έκθεσης Eurasia στην Αττάλεια της Τουρκίας.Τα ελικόπτερα αναμένεται να προσγειωθούν στην Τουρκία μέσα στο 2018. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ρωσικής εταιρείας τα ελικόπτερα, θα αναλάβουν επιχειρήσεις αεροπυρόσβεσης.

“ Η συμφωνία ανοίγει νέο δρόμο για τα ρωσικά ελικόπτερα”. Τα ελικόπτερα Ka-32A11BC έχουν πολύ καλή φήμη στις επιχειρήσεις αεροπυρόσβεσης παγκοσμίως” είπε μεταξύ άλλων ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας,Andrei Boginsky.

Το Ka-32A11BC είναι ελικόπτερο πολλαπλού ρόλου που προορίζεται κυρίως για επιχειρήσεις αεροπυρόσβεσης, έρευνας και διάσωσης και γι διακομιδές ασθενών και θυμάτων. Αναλαμβάνει επίσης επιχειρήσεις περιπολίας και επιτήρησης για σώματα ασφαλείας. Είναι σε υπηρεσία εκτός από τη Ρωσία, στον Καναδά, την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Ελβετία, την Κίνα και άλλες χώρες.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ