Κόσμος

Ιμπραήμ Καραγκιούλ: «Οι ΗΠΑ απομονώθηκαν απ'όλους - Θα τις εξαλείψουμε μαζί με Κίνα, Ρωσία και Γερμανία»!

Σε άρθρο του στη Yeni Safak ο Ιμπραήμ Καραγκιούλ, αρχισυντάκτης της εφημερίδας που εκφράζει την ερντογανική προπαγάνδα, αλλά πάνω απ'όλα στενός φίλος και πρωτεύων σύμβουλος του ίδιου του Τούρκου προέδρου Ρ.ΤΕρντογάν, προβλέπει παγκόσμια απομόνωση των ΗΠΑ με αφορμή τα πεπραγμένα τους με το Ιράν, στην οποία θα πρωτοστατήσουν η Τουρκία μαζί με τις Κίνα, Ρωσία και Γερμανία.

Η άποψη Καραγκιούλ είναι και η άποψη Ερντογάν: Αποτελεί προειδοποίηση προς τους Αμερικανούς ότι πολύ εύκολα θα στραφούν προς άλλες συμμαχίες εναντίον τους εάν τους δημιουργήσουν προβλήματα κάθε είδους.

Είτε με τους Κούρδους, είτε με την προεδρική εκλογή, είτε υποτιθέμενο πρόβλημα με προμήθεια οπλικών συστημάτων.

Σημειώνεται ότι χθες ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μ.Τσαβούσογλου δήλωσε: «Αν δεν μας έδιναν τα F-35 οι ΗΠΑ θα παίρναμε τα ρωσικά Su-57 και θα κλείναμε το Ιντσιρλίκ»​

Όπως γράφει ο Ιμπραήμ Καραγκιούλ, «αυτό που συμβαίνει στη Συρία στην πραγματικότητα συμβαίνει παγκοσμίως».

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ προσπαθούν να αναχαιτίσουν το Ιράν στην περιοχή μέσω της Σαουδικής Αραβίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. «Αυτή είναι η σύγκρουση που συμβαίνει στη Συρία».

«Σύντομα, το ίδιο θα συμβεί και στον Λίβανο και το λιβανέζικο μέτωπο θα ανοίξει επίσης. Για αυτό τον λόγο ακυρώθηκε η πυρηνική συμφωνία με το Ιράν».

Ο ίδιος βλέπει την δημιουργία δύο μπλοκ: Το ένα ΗΠΑ-Ισραήλ και το άλλο αποτελείται από την Κίνα, την Ρωσία και τη Κεντρική Ευρώπη.

«Η Γερμανία δεν αναγνώρισε το εμπάργκο των ΗΠΑ και αποφάσισε να συνεργαστεί με την Κίνα και το Ιράν. Η Τουρκία είχε ήδη εγκρίνει την απομάκρυνση των ΗΠΑ. Ο Αυστριακός πρωθυπουργός δήλωσε, “οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν είναι πλέον ένας αξιόπιστος εταίρος” και σχεδόν όλη η Ευρώπη εναντιώνεται στην απόφαση των ΗΠΑ, με το διαχωρισμό ΗΠΑ-Ευρώπης να γίνεται μόνιμος».

«Η Κίνα, η Ρωσία, η Τουρκία, η Κεντρική Ευρώπη, η Λατινική Αμερική, μια μεγάλη μερίδα της Ασίας-Ειρηνικού, της Νοτιοανατολικής Ασίας και η ζώνη που καλύπτει την Τουρκία και την Ινδονησία έχουν καταστεί αντιαμερικανικές.

»Εκείνοι που λένε ότι η Τουρκία γίνεται απομονωμένη πρέπει πρώτα να εξετάσουν αυτή την απομόνωση.

»Οι ΗΠΑ είναι αυτές που απομονώνονται και αυτό θα επιταχυνθεί περαιτέρω.

»Επειδή οι ΗΠΑ έχουν, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, βλάψει σχεδόν κάθε χώρα και έθνος σε αυτόν τον πλανήτη.

»Οι ΗΠΑ, των οποίων η αγωνία αυξάνεται καθώς ξετυλίγεται, έχει γίνει η πρωταρχική απειλή για τον κόσμο.

»Πολλές χώρες, δυνάμεις, κύκλοι, συμμαχίες σκέφτονται πώς η εξουσία αυτή θα εξαλειφθεί χωρίς να προκαλέσει μεγάλη καταστροφή.

»Επειδή η πλειονότητα των περιφερειακών και παγκόσμιων προβλημάτων που υπάρχουν στον κόσμο είναι το αποτέλεσμα της ύπαρξης και των ενεργειών των ΗΠΑ».

Στην ουσία δεν μπορούμε να πούμε ότι ο σύμβουλος του Ρ.ΤΕρντογάν έχει άδικο, μάλλον διαβάζει pronews.gr διότι από την αρχή γράψαμε πως οι ΗΠΑ με την κίνησή τους να στραφούν κατά του Ιράν και να αποχωρήσουν μονομερώς από την συμφωνία πέτυχαν μόνο να απομονωθούν από την ΕΕ ακόμα και από τις Βρετανία-Ιαπωνία οι οποίες είχαν ισχυρά συμφέροντα στην αγορά του Ιράν και στην χρήση από την Τεχεράνη των «παγωμένων» περιουσιακών της στοιχείων.

Μεγάλες συμφωνίες είχαν κλειστεί και ειδικά η ΕΕ είναι αποφασισμένη να μην επιτρέψει στην Ουάσιγκτον να της προξενήσει τόσο μεγάλη ζημιά.

Παρόλα αυτά ο Καραγκιούλ με σχέδιο θέλειν να εκθρέψει τον αντιαμερικανισμό στην Τουρκία διότι βολεύει τον Ρ.Τ.Ερντογάν στο να κερδίσει τις προεδρικές εκλογές αλλά και τις βουλευτικές.

Οι προεδρικές θεωρούνται σίγουρες, οι βουλευτικές όμως όχι και έχουν μεγάλη σημασία.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...