Κόσμος

Η Daily Mail «σκίζει» γκαλά με θέμα το καθολικισμό: «Το επόμενο να έχει θέμα το Ισλάμ»

Έξαλλος φαίνεται πως είναι ο διάσημος παρουσιαστής Πιρς Μόργκαν και η Daily Mail με το πρόσφατο Met Gala και κυρίως το θέμα του που αφορούσε τη φαντασία στον καθολικισμό, με τις διασημότητες να φορούν τις πανάκριβες τουαλέτες τους, διασύροντας, κατά τον ίδιο, την θρησκεία.

Όπως αναφέρει η Daily Mail και ο Πιρς Μόργκαν:

«Το επόμενο Met Gala θα έχει θέμα το Ισλάμ. Ναι, οι καλεσμένοι θα πρέπει να φορέσουν 0προκλητρικά φορέματα που να ‘γιορτάζουν’ τον προφήτη Μωάμεθ, ισλαμικά ρούχα συμπεριλαμβανομένων χιτζάμπ και μπούργκες και το Κοράνι».

«Μπορώ, επίσης να αποκαλύψω πως και το Met Gala του 2020 θα έχει ένα ‘εβραϊκό’ θέμα. Ναι, οι διασημότητες θα εμφανιστούν με κάθε είδους εβραϊκή ενδυμασία, ντυμένοι ακόμη και ως ραβίνοι» προσθέτει ο Πιρς Μόργκαν, διευκρινίζοντας πως τίποτε από αυτά δε θα συμβεί.

Δεν μπορεί ωστόσο να καταλάβει γιατί έπρεπε το Met Gala να έχει θέμα τον καθολικισμό. Είναι τόσο ωραίο; Ή μήπως ο Χριστιανισμός είναι ένα fair game για μια παρέλαση μόδας. Και αναρωτιέται γιατί πριν από λίγες ημέρες έγινε ολόκληρο θέμα όταν μία έφηβη από την Γιούτα των Ηνωμένων Πολιτειών, φόρεσε ένα φόρεμα κινέζικου στυλ στο χορό του σχολείου της, με αποτέλεσμα να προκαλέσει οργή από πολλούς Αμερικανούς, την ώρα που κανένας στην Κίνα δεν φαινόταν να προσβάλλεται.

Και εύστοχα παρατηρεί: «Γιατί θεωρείται απαράδεκτο να φοράει κανείς ένα κόκκινο κινέζικο φόρεμα σε ένα χορό, αλλά είναι αποδεκτό να κοροϊδεύεται μια ολόκληρη θρησκεία σε ένα γκαλά διασημοτήτων;».

Θεωρεί, επίσης, πως το Met Gala φέτος ξεπέρασε τα όρια, δείχνοντας ασέβεια και αναρωτιέται «τι σκεφτόταν το Βατικανό για να δώσει την άδεια για κάτι τέτοιο;».

Προφανώς και έδωσε την άδεια γιατί θα υπήρχε και μια έκθεση με μοναδικά, συλλεκτικά κομμάτια από το Βατικανό. Αλλά, όπως λέει, υπάρχει μαι τεράστια διαφορά ανάμεσα στο να βλέπει κανείς τα θρησκευτικά αντικείμενα με γούστο και σεβασμό όπως κάνει σε ένα μουσείο και άλλο να τα βλέπει επάνω στο κεφάλι κάποιου διάσημου σε κάποιο πάρτι.

Η βραδιά είχε ως θέμα «Ουράνια Σώματα: Μόδα και Καθολική Φαντασία» και οι διαδημότητες αλλά και οι σχεδιαστές έδωσαν τα πάντα με το μέγιστο δημιουργικό γούστο.

Η Ριάνα ντύθηκε από πάνω ως κάτω ως Πάπας, ακόμη και με την μήτρα. Η Τζένιφερ Λόπεζ ήταν σαν σταυρός με πολύχρωμα κοσμήματα. Η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ φορούσε μαι ολόκληρη φάτνη στο κεφάλι της. Η Κιμ Καρντάσιαν φόρεσε ένα χρυσό φόρεμα Versace με μεγάλους σταυρούς στους μηρούς και το σώμα της. (Αυτό το σώμα που πριν από δύο εβδομάδες ήταν γυμνό σε αποκαλυπτικές φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης).

Η Αριάνα Γκράντε ήταν σαν τοιχογραφία του Μιχαήλ Άγγελου από το παρεκκλήσι της Καπέλα Σιστίνα. Η Κέιτι Πέρι εμφανίστηκε ως φτερωτός άγγελος, ενώ το μοντέλο της Victoria Secret, Στέλλα Μάξγουελ σκέφτηκε ότι θα ήταν διασκεδαστικό να βάλει εικόνες της Παναγίας επάνω σε όλο το στράπλες φόρεμα.

Το θέμα είναι, σύμφωνα με την Daily Mail ότι το Met Gala δε θα φιλοξενούσε ποτέ μια εκδήλωση με θέμα το Ισλάμ ή την εβραϊκή θρησκεία. Οι διοργανωτές γνωρίζουν πολύ καλά ότι αν το έκαναν, η εκδήλωση θα τελείωνε λίγες ώρες μετά την έναρξή της. Επέλεξαν τον καθολικισμό και το Χριστιανισμό επειδή υπολόγιζαν ότι δε θα μας πειράξουν τόσο πολύ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...