Βόρεια Ήπειρος

Η φαρσοκωμωδία του Ράμα στην Δρόπολη – «Εγώ Εντβίνι δεν ξέρω ελενικά» - Βίντεο


Μια αναβίωση, σε σύγχρονα πλαίσια, της ομιλίας του Ενβέρ Χότζα το 1978 είχαμε σήμερα στο χωριό Γράψη του Μειονοτικού Δήμου Δρόπολης.

Θεωρητικά η σημερινή εκδήλωση γινόταν στο πλαίσιο της διαβούλευσης για τον νέο νόμο για τις Μειονότητες.

Σε διάστημα λίγο μεγαλύτερο της μίας ώρας το μόνο θέμα που δεν συζητήθηκε ήταν ο νόμος για τις μειονότητες παρά τον τίτλο της εκδήλωσης στην οποία είχαν κληθεί παράγοντες της Μειονότητας και η «ΔΕΕΕΜ – ΟΜΟΝΟΙΑ».

Αντί αυτού οι κυβερνητικοί παράγοντες έστησαν μία προεκλογική εκδήλωση με τοπικά στελέχη του Σοσιαλιστικού Κόμματος, δημοτικούς υπαλλήλους και εμμίσθους του αλβανικού κράτους γενικότερα. Στο πάνελ της εκδήλωσης βρίσκονταν η Υφυπουργός Εξωτερικών με καταγωγή από την Δρόπολη, Αρτεμίσα Ντράλο, η Υπουργός Πολιτισμού Μιρέλα Κουμπάρο, ο Υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρι Μπουσάτι και ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα.

Αντίθετα, οι "παρευρισκόμενοι" έλαβαν τον λόγο κυρίως για να πλέξουν το εγκώμιο του πρωθυπουργού και να τον ευχαριστήσουν για την προσφορά του στην Δρόπολη.

Ενώ σε κάποιους εκπροσώπους της Μειονότητας δεν δόθηκε ο λόγος ενώ ο Δήμαρχος Δρόπολης και ο αντιδήμαρχος Πωγωνίου, ανάλωσαν τις τοποθετήσεις τους για να ευχαριστήσουν την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό ιδιαιτέρως για την προσφορά τους στην περιοχή. Για κάποιον που δεν ξέρει αλβανικά, μπορεί να κρίνει παρακολουθώντας το βίντεο, από τις φορές που ακούγεται η λέξη "faleminderit" από τα στόματα των εν λόγω τοπικών αρχόντων.

Από την πλευρά του πάνελ, ο Υπουργός Εξωτερικών Ντιμίτρι Μπουσάτι, χωρίς να πει κάτι καινούριο απηύθυνε έναν σύντομο και σοβαρό χαιρετισμό ξεκινώντας μάλιστα στα ελληνικά "Γεια σας, Καλημέρα".

Αντίθετα, η ελληνικής καταγωγής υπουργός εμφανίστηκε σαν άβουλη σημαιοφόρος της Αλβανικής Κυβέρνησης στους Μειονοτικούς παρευρισκόμενους.

Την παράσταση βέβαια την έκλεψε ο Έντι Ράμα όχι μόνο ως πρωθυπουργός αλλά με τον ειρωνικό τρόπο που απευθυνόταν στους παρευρισκόμενους ακόμα και σε αυτούς που τον ευχαριστούσαν για την συνεισφορά του ή έπλεκαν το εγκώμιο άλλων στελεχών του.

Χαρακτηριστική στιγμή της εκδήλωσης ήταν όταν έλαβε τον λόγο ο πρόεδρος του τμήματος Ελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας του Πανεπιστημίου Αργυροκάστρου, Παναγιώτης Μπάρκας, τον οποίον δύο λεπτά μετά την έναρξη της τοποθέτησής του, ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας τον διέκοψε λέγοντας του: «Θα μας κάνεις καμία κριτική τώρα; Δεν χρειάζονται τόσες πολλές φιλοφρονήσεις».

https://web.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fweb.facebook.com%2Fedirama.al%2Fvideos%2F10155823505411523%2F&show_text=0&width=560

Πηγή: Himara.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...